Política

L’apunyalament a l’Estació Central d’Amsterdam tenia mòbil “terrorista”

La policia holandesa revela que l’atacant va triar a l’atzar les seves víctimes, dos ciutadans nord-americans que feien cua davant un taulell d’informació

S’investiga si el sospitós està relacionat amb algun grup terrorista o va actuar de manera independet

L’autor de l’apunyalament aquest divendres a l’Estació Central de trens d’Amsterdam “tenia motivacions terroristes”, segons ha informat aquest dissabte la policia holandesa. L’incident va acabar amb tres persones ferides, una de les quals l’atacant.

En un primer moment es va apuntar que l’incident podia tracta

r-se d’alguna mena de revenja. Avui, però, la policia ha explicat en un comunicat que el sospitós, un jove de 19 anys, nacionalitat afganesa i amb targeta de residència alemanya, ha declarat que va “triar les seves víctimes a l’atzar, ja que podrien haver estat unes altres”.

L’individu va agredir de manera sobtada amb una arma blanca dos ciutadans nord-americans que feien cua per ser atesos en un taulell d’informació de l’estació de trens, la principal d’Amsterdam. Els dos homes van patir ferides lleus.

Agents de policia que patrullaven a l’estació van actuar en pocs segons i van disparar contra l’atacant, que es recupera de les ferides a l’hospital.

Els investigadors no creuen que l’atacant, Jawed S., “estigués buscant en especial” als dos homes que va apunyalar “o els conegués”.

De moment es desconeix si l’autor de l’agressió té alguna relació amb alguna grup terrorista o ha actuat de manera independent. La investigació continua oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia