Política

Echenique creu que seria “assenyat” que Llarena es pagués els seus advocats

El secretari d’Organització de Podem considera que l’Executiu només ha de prendre part en la demanda civil contra el jutge si es posa en dubte la sobirania del poder judicial

Critica que alguns partits “escalfin a propòsit” la qüestió dels llaços grocs “perquè viuen millor en el conflicte”

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, ha afirmat aquest dimarts en relació amb la causa contra el jutge del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena a Bèlgica que “el primer impuls” del govern espanyol de no gastar diners públics per defensar la demanda privada contra el magistrat va ser el “correcte”. Segons ell, el més “assenyat” és que el jutge “es pagui els seus propis advocats”.

En una entrevista a Onda Cero, Echenique ha opinat que l’Executiu només ha d’“entrar” en el procés si es qüestiona la sobirania del poder judicial espanyol i, segons ell, “això no ha passat”.

En aquest context, ha comentat que si fos “tan evident” que calgués pagar el litigi amb diners de l’Estat, és “estrany” que Llarena hagi trigat dos mesos en demanar l’empara al poder judicial.

Respecte a una suposada manipulació de la demanda civil contra el jutge al modificar la traducció de les paraules del jutge, segons asseguren mitjans de comunicació espanyols, el dirigent de Podem ha insistit que la jurisdicció espanyola no es posa en tela de judici amb declaracions, per molt “lamentables” que siguin, sinó quan hi ha actes jurídics.

Echenique també s’ha pronunciat sobre la retirada de llaços grocs. Ha dit que no li passa pel cap una “activitat més pacífica que posar o treure un llaç de tela en qualsevol lloc mentre no es malmeti el mobiliari urbà”. “Treure o posar llaços grocs entra dins l’àmbit de la llibertat d’expressió”, ha defensat. Al seu parer, tot això “s’està escalfant a propòsit perquè hi ha partits que viuen millor en el conflicte”.

Absència d’Iglesias

Preguntat pel suposat debilitament de Podem per l’absència del seu líder, Pablo Iglesias, i Irene Montero, Echenique ha indicat que ells decidiran el seu retorn a la primera línia política en funció de la cura dels seus fills. El secretari d’Organització de la formació ha subratllat “la contradicció” de situar Iglesias com el causant “dels mals” del partit, tant quan hi és com quan no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia