Política

L’edifici sociocultural de Garrigàs es dirà 1 d’Octubre

La inauguració institucional serà el 29 de setembre

S’hi faran els actes de commemoració de l’1 d’Octubre

El poble de Garrigàs serà un dels epicentres de la commemoració de l’1 d’Octubre a les comarques de Girona. Els actes seran el dissabte 29 de setembre i la programació inclourà un acte institucional al matí, durant el qual s’inaugurarà l’edifici sociocultural de Garrigàs, que portarà el nom 1 d’Octubre. Aquest edifici és precisament on tenia lloc el referèndum l’1 d’octubre quan uns 35 agents van irrompre al local, on hi havia uns 50 veïns, per endur-se amb una contundència desproporcionada l’urna.

L’organització d’aquesta commemoració serà a càrrec de la Taula per la Memòria de l’1 d’Octubre, que aplega l’Ajuntament de Garrigàs i entitats com ara l’associació Balcó de l’Empordà, l’ANC, Òmnium Cultural, el CDR i La Forja Alt Empordà.

La programació també inclourà actes populars, com ara un ball d’urna gegant, castellers, animació infantil a càrrec de Pot Petit i de Jaume Ibars, i un dinar popular acompanyat d’animació. A la tarda tindrà lloc l’acte central d’homenatge a la societat civil que va participar en les jornades prèvies i posteriors a l’1 d’octubre del 2017, amb la participació d’un gran nombre d’artistes i músics que s’està tancant. Hi haurà cercavila de gegants i bestiari, un espectacle de futur tradicional que consistirà en una cercavila del Vaixell dels Piolins, ball de bastons, així com també xerrades, exposicions i altres activitats. La nit es clourà amb les actuacions musicals de Germà Negre i els Julay’s.

LA DATA

29/09/18
Garrigàs
organitzarà un acte commemoratiu del dia del referèndum i batejarà el centre social amb el nom 1 d’Octubre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia