Política

Serret veu en la retirada de l’euroordre una “gran victòria jurídica”

La delegada del govern a Brussel·les destaca l’encert de l’estratègia d’internacionalitzar el conflicte

Considera que “no hi ha fonament” per mantenir les acusacions

La delegada de la Generalitat davant la Unió Europea, Meritxell Serret, ha assegurat aquest dijous que la decisió del jutge del Tribunal Suprem (TS) espanyol Pablo Llarena de retirar les euroordres contra els exiliats polítics catalans és “una gran victòria jurídica”.

En declaracions des de Brussel·les, Serret ha la retirada de la petició d’extradició ratifica l’estratègia de “poder comparar les acusacions que s’estaven tirant endavant a Espanya amb com es veien des d’altres entorns judicials. “És una gran victòria jurídica que esperem que serveixi per avançar cap a una bona sortida i que els companys que són a la presó puguin tornar amb les seves famílies el més aviat possible”. “Toca continuar denunciant que no té cap mena de sentit que els nostres companys continuïn empresonats”, ha insistit.

En aquest sentit, ha lamentat que encara es mantingui tota “una sèrie d’acusacions quan hi ha jutges que consideren que no hi ha un fonament per mantenir-les”. “No té cap sentit ni justificació que els nostres companys continuïn empresonats avui en dia quan és evident que aquesta maniobra s’ha fet perquè diferents jutges de diversos països amb democràcies avançades estan dient que no hi ha cap mena de fonament en les acusacions més greus de rebel·lió”.

Respecte del possible retorn de Carles Puigdemont a Bèlgica, l’exconsellera d’Agricultura ha assegurat que desconeix quines decisions prendrà l’expresident a partir d’ara, però ha desitjat que pugui tornar “aviat” a Waterloo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia