Política

Bèlgica respon a Borrell que la justícia ha d’actuar de manera “independent”

El ministre d’Exteriors belga demana més informació sobre la demanda contra Llarena però insisteix en la “independència dels jutges”

El govern espanyol reclama a Bèglica que defensi “la immunitat” de la jurisdicció espanyola i de Llarena davant les querelles de Puigdemont i els membres del seu govern

El govern federal de Bèlgica ha insistit aquest dilluns que convé “deixar que la justícia jugui el seu rol, de forma independent”, ja sigui a l’Estat espanyol, Bèlgica o Alemanya.

Així ho ha expressat el ministre d’Exteriors belga, Didier Reynders, després de la petició del ministeri d’Afers Estrangers espanyol, encapçalat per Josep Borrell, perquè el govern belga defensi “la immunitat” de la jurisdicció espanyola i el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Reynders ha explicat que el seu departament ha demanat “la transmissió de l’expedient” per obtenir més informació sobre la demanda civil interposada en aquest país per la defensa de Carles Puigdemont i la resta d’exmembres del govern a l’exterior contra Llarena, però ha insistit en la “independència” dels jutges belgues. “Hem demanat més informació sobre el procés que s’ha fet davant la jurisdicció civil abans d’adoptar cap actitud, però intentem treballar respectant la independència dels jutges als diferents països”, ha subratllat.

El ministre belga ha fet aquestes declaracions des de Brussel·les, on s’ha vist amb Josep Borrell en el marc del Consell d’Exteriors que ha reunit els ministres de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia