Política

Torrent: “No defallirem fins que presos siguin lliures i tornin els exiliats”

Vic acull un gran acte festiu i reivindicatiu en solidaritat a Marta Rovira i la resta de presos i exiliats catalans

El president del Parlament subratlla que la dirigent republicana “ho ha donat tot pel país” i, davant aquest sacrifici, “no es pot fer una altra cosa que seguir”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat aquest dissabte que “no defallirem fins que els presos siguin lliures i tornin els exiliats”.

Torrent ho dit durant la seva intervenció a l’acte de suport a la secretària general d’ERC, Marta Rovira –exiliada a Suïssa–, que s’ha celebrat aquesta tarda a la plaça de la catedral de Vic. En l’acte, en el qual s’ha projectat un vídeo gravat de la secretària general dels republicans, també han participat l’exconseller de Justícia Carles Mundó i la diputada d’ERC Jenn Díaz.

El president de la cambra ha recordat que Rovira “ho ha donat tot pel país” i, davant aquest “sacrifici”, “no podem fer una altra cosa que seguir”. Les paraules de Torrent s’han interromput diverses vegades pels crits espontanis del públic reclamant “llibertat”.

“La Marta ens ha aportat uns valors absolutament necessaris, valors de lideratge feminista i també valors com la fortalesa que demostra a l’exili”, ha afegit. Ha insisitit que no pararan i adoptaran aquesta determinació “per la Marta, pels presos i per tots els qui estan patint l’exili”.

Torrent ha desitjat que “molt aviat veurem el somriure de la Marta Rovira passejant pels carrers d’aquesta ciutat”. I ha afegit: “si ens mostrem tenaços i determinats com la Marta Rovira, aconseguirem el país pel qual han lluitat durant tants anys”.

L’acte Som Llibertat, en suport de Rovira i la resta de presos i exiliats catalans ha arrencat a les 5 en punt de la tarda, presidit per una lona de grans dimensions amb el retrat de la dirigent republicana i el lema Mai no caminaràs sola.

Una actuació de titelles davant un reguitzell de nens i nenes ha donat el tret de sortida a les activitats. Les actuacions, la música de Pep Sala, Matthew McDaid o Guillem Ramisa i els parlaments s’han anat intercalant durant tota la tarda i s’allargaran fins la mitjanit en un acte de gran format “contra la repressió” que ha omplert d’un continu de persones la Plaça de la Catedral i la Plaça del Bisbe Oliba de la capital osonenca. L’organització preveu que hi passin més de cinc mil persones durant les set hores que durarà la mobilització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia