Política

El PDeCAT trenca el pacte de govern amb el PSC a Vilanova i la Geltrú

El grup municipal de Neus Lloveras dona per acabat l’acord amb els socialistes de forma unilateral per la situació política nacional

L’alcaldessa explicarà aquest divendres una nova proposta d’acords municipals “en defensa de la democràcia”

El PDeCAT de Vilanova i la Geltrú (Garraf) ha trencat el pacte de govern que mantenia amb el PSC des de principis de legislatura.

L’alcaldessa Neus Lloveras ha confirmat a l’ACN que el seu grup ha donat per acabada l’entesa amb els socis de govern a causa de la situació política catalana i pel paper que hi ha jugat el partit socialista.

Lloveras ha apuntat que va oferir als cinc regidors del PSC continuar dins el govern com a regidors independents perquè l’entesa en la gestió municipal des del juny de 2015 ha estat “molt bona”, però aquests han refusat l’oferta. En no acceptar la proposta, el PDeCAT ha decidit trencar el pacte aquest dijous i quedar-se al capdavant de la ciutat amb un govern de només 4 regidors dels 25 que conformen el Ple.

Aquest divendres el grup municipal del partit demòcrata té previst oficialitzar el trencament en una roda de premsa on també exposarà els propers passos del govern municipal. Lloveras ha avançat que explicarà “una nova proposta amb la qual volem generar un espai de treball conjunt en defensa de la democràcia”. L’alcaldessa ha negat que la això signifiqui obligatòriament una alternativa per crear un nou govern, sinó que es tracta “d’estendre la mà per veure quines col·laboracions es poden crear per fer un front comú municipalista en defensa de la democràcia”.

El PSC ha declinat detallar cap informació i ha remès els mitjans de comunicació a una roda de premsa també aquest divendres.

Diversos sotracs en un sol any

L’escissió al govern de Vilanova arriba cinc mesos després que ja trontollés el pacte entre el PDeCAT i el PSC. Aleshores la formació de Lloveras va advertir que trencaria l’acord amb els socialistes si aquests no condemnaven fermament l’empresonament de la majoria de consellers. En aquell moment, el PSC va respondre amb un comunicat rebutjant la l’entrada a presó de part del govern de la Generalitat i reclamant que s’aturés l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, gest que el PDeCAT va considerar suficient i va fer una crida a passar pàgina d’aquell episodi.

D’altra banda, a finals de març de l’any passat, el govern vilanoví va viure un sotrac intern quan els dos regidors del grup municipal de CiU membres de l’antiga Unió Democràtica van anunciar que deixaven l’executiu per passar a actuar com a regidors no adscrits. Ariadna Llorens i David Montes van acusar l’equip de Lloveras d’actuar amb “opacitat”, i la seva sortida va deixar l’executiu amb només 9 regidors, que han dirigit la ciutat fins aquest dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia