Política

Comín, Serret i Puig, en llibertat sense fiança

El jutge no els imposa cap nova mesura cautelar mentre s’estudia la petició d’extradició d’Espanya

Comín exigeix “l’alliberament immediat” dels empresonats a l’Estat espanyol perquè ja hi ha una decisió de la justícia europa sobre el delicte de rebel·lió

La Justícia belga ha deixat en llibertat sense fiança els consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. Tots tres han declarat aquesta tarda davant d’un jutge d’instrucció en relació amb la petició d’extradició de les autoritats espanyoles, que es tramitarà amb tots tres al carrer.

Ara el magistrat continua el procés per decidir sobre la petició d’extradició, però manté les mesures cautelars que ja havia imposat anteriorment als polítics catalans exiliats a Bèlgica: no sortir del país, comunicar quin és el seu domicili fix i estar a disposició dels requeriments de la justícia. De fet, el jutge els ha aixecat una de les mesures que va dictar al novembre: l’obligació de notificar diàriament sobre els seus moviments dins de territori belga, en el qual es podran moure ara amb total llibertat.

En declaracions als mitjans a la sortida dels jutjats, Comin ha aprofitat per manifestar la seva “satisfacció immensa” per la decisió judicial del tribunal de Schlewsig-Holstein de deixar en llibertat sota fiança Carles Puigdemont i descartar el delicte de rebel·lió per manca de violència.

En aquest sentit, ha reclamat “la llibertat immediata de les persones que continuen empresonades a Espanya acusades d’un delicte de rebel·lió que el jutge alemany ja ha explicat que no s’ha produït”.

El diputat d’ERC ha recordat que un jutge d’Escòcia també va deixar en llibertat sense fiança Clara Ponsatí i que al novembre el jutge belga també va decretar llibertat per als membres del Govern que aleshores eren a Brussel·les. “En els quatre casos la decisió ha estat la mateixa” i contrasta amb la decisió de la justícia espanyola, ha subratllat.

Comín ha afirmat que tant ell i els altres consellers que són a Brussel·les tenen la “plena convicció” que seran capaços de fer entendre als jutges belgues que no hi ha motius per executar l’extradició sol·licitada pel jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia