Política

“Quina patacada s’acaben de fotre”

El món sobiranista celebra a les xarxes la decisió del tribunal alemany de deixar Puigdemont en llibertat

La majoria destaca que “a Alemanya hi ha justícia”

Les xarxes socials han bullit aquest dijous a la tarda després de la notícia de la posada en llibertat sota fiança de Carles Puigdemont i la negativa de la Justícia espanyola a admetre la petició d’extradició pel delicte de rebel·lió.

El vicepresident primer del Parlament i diputat de Junts per Catalunya (JxCat), Josep Costa , ha aplaudit la decisió de l’Audiència Territorial d’Schleswig-Holstein i ha afirmat que “a Alemanya hi ha justícia”. Costa, que ahir mateix va visitar Puigdemont a la presó de Neumünster, ha enviat “un agraïment molt especial a les persones que heu contribuït al fons que permetrà pagar la fiança del president”. El també diputat de JxCat Quim Torra s’ha limitat a proclamar: “Visca Alemanya!”. De la seva banda, Francesc de Dalmases ha destacat “la sort de trobar un país on la justícia mereix aquest nom. Seguim!”.

Des del PDeCAT, Marta Pascal ha celebrat la notícia. “La justícia alemanya veu clara la desproporció dels delictes que s’investiguen als polítics catalans”, ha constatat.

Una de les més descriptives ha estat la del diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, que ho ha resumit amb la frase: “ Quina patacada s’acaben de fotre!”. L’adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha afirmat que està “molt content” per la decisió de la justícia alemanya i creu que aquesta deixa “la justícia espanyola davant el mirall”. També des de les files republicanes, Gabriel Rufian ha ironitzat : “La de banderes alemanyes que estan traient els trolls pàtris ara mateix”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia