Política

Puigdemont afirma que no fugirà si el deixen en llibertat mentre duri el procés d’extradició

El president assegura que el seu viatge tenia com a objectiu tornar a Bèlgica per lliurar-se a la justícia d’aquell país, on resideix actualment

El líder de JxCat ho explica en la conversa que va mantenir diumenge amb dos diputats del partit Die Linke, i que aquest dimarts s’ha difós íntegrament

El president Carles Puigdemont assegura que no fugirà si el tribunal superior de Schleswig-Holstein el deixa en llibertat i l’obliga a quedar-se a Alemanya mentre dura el procés d’extradició. Així ho va assegurar diumenge als dos diputats del partit Die Linke que el van visitar aquest cap de setmana a la presó de Neumünster.

Aquest dimarts s’ha difós l’àudio íntegre de l’entrevista que el líder de Junts per Catalunya (JxCat) va mantenir diumenge amb Diether Dehm i Zaklin Nastic, del qual ja se n’havia filtrat algun fragment. Durant la conversa, Puigdemont garanteix que si el tribunal el deixa sortir de la presó però li diu que s’ha de quedar a Alemanya “m’hi quedaré, òbviament no m’escaparé”.

El president afirma que el tracte que està rebent a la presó és “extremadament correcte i professional” i que no té “cap queixa”. Ara bé, desmenteix algunes informacions qua apuntaven que té accés a un telèfon mòbil o a un ordinador.

Puigdemont explica que el seu viatge per carretera des de Finlàndia tenia com a objectiu “tornar a Bèlgica” i lliurar-se a la justícia del país, on resideix actualment.

El líder independentista defensa durant la conversa que la seva és “una causa política” i que ell és un “pres polític”. En aquest sentit, rebutja els càrrecs de rebel·lió que li imputen les autoritats espanyoles i es pregunta si és un crim voler exercir el “dret a l’autodeterminació”. “No som criminals. Volem decidir el nostre futur, és això un crim?”, es pregunta. “Vam ser escollits per la gent, quin és el problema de les autoritats espanyoles, per què no comencen a fer política per tal de solucionar aquest conflicte polític”, afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia