Política

POLÍTICA

Suïssa no té cap euroordre de detenció d’Anna Gabriel

El jutge del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena només ha decretat l’arrest de l’exdiputada a l’Estat

’El Español’ ha publicat aquest matí que l’Oficina Federal de Justícia del país alpí havia rebutjat tramitar la petició, que mai ha existit

Les autoritat suïsses no han analitzat encara cap ordre de detenció del jutge del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena contra Anna Gabriel, que resideix actualment a Ginebra, perquè aquesta mai no s’ha emès.

El diari madrileny El Español ha avançat aquest dimecres que l’Oficina Federal de Justícia de Suïssa (OFJ) hauria comunicat a les autoritats espanyoles la seva negativa a tramitar l’ordre de detenció europea contra la cupaire, una notícia de la qual s’han fet resso molts mitjans i que fins i tot el el portaveu de la CUP, Carles Riera, ha donat per bona durant el ple d’aquest matí.

No obstant això, l’OFJ, que s’encarrega d’examinar les sol·licituds d’extradició al país alpí, no ha pogut acceptar o no a tramit aquesta petició perquè mai ha sortit de l’Estat, ja que Llarena, que investiga Gabriel per desobediència i no per rebel·lió com a altres acusats, no ha dictat cap mesura d’àmbit internacional.

En qualsevol cas, un portaveu de l’Oficina de Justícia, que està integrada al Departament Federal de Justícia i Policia (equivalent al ministeri de Justícia), ja va avançar fa dies que Suïssa no tramita extradicions per “delictes polítics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia