Política

judicialització del procés

L’Estat porta l’Ajuntament de Vilademuls als jutjats per les quotes de l’AMI

El cas del pagament de 75,5 euros corresponents a l’anualitat del 2017 va quedar ahir vist per a sentència al contenciós administratiu de Girona

Vilademuls s’ha afegit a la llista de prop de cent ajuntaments de Catalunya que han estat demandats per la delegació del govern de l’Estat pel fet de pagar una quota a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). En el cas d’aquest ajuntament del Pla de l’Estany, la demanda es refereix a l’anualitat de l’any passat, que, com la resta, era de 75,5 euros. La vista, en la qual va haver de declarar l’alcalde, va tenir lloc ahir al jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona. El cas va quedar vist per a sentència.

Des del 2012

L’Ajuntament de Vilademuls va decidir adherir-se a l’AMI el març del 2012, en un ple en què es va aprovar la proposta per unanimitat. Igual que en l’actualitat, en l’anterior mandat hi governava CiU (PDeCAT) i a l’oposició hi havia ERC. “En aquell acord d’adhesió s’acceptaven, com és lògic, els estatuts de l’associació, en què figura l’obligatorietat de pagar una quota”, explica l’alcalde actual, Àlex Terés, que aleshores era regidor. L’Ajuntament ha anat complint amb els pagaments anuals des d’aquella data. L’últim lliurament es va ordenar després que ho aprovés la junta de govern. És aquest i no els anteriors, el que ha estat motiu de la demanda de l’Estat, que va arribar al consistori a finals d’any. “Per què la quota del 2017 i no les altres? Ves a saber!”, reflexionava ahir Terés, que aparentment s’ha agafat el tema amb filosofia.

Precedents

A tot el país hi ha 96 ajuntaments que han estat demandats pel fet de pertànyer a l’AMI o de pagar-ne la quota, segons la mateixa associació. Vilademuls no és un cas aïllat a les comarques de Girona. De precedents hi ha Cistella, Sant Climent Sescebes, el Far d’Empordà, Garriguella, l’Armentera, Masarac, Navata, Palau-saverdera, Pedret i Marzà, Peralada, Vilajuïga, Mont-ras, Das, Canet d’Adri, Girona, Llambilles, Madremanya, les Planes, Olot, Brunyola i Massanes. Una part de les demandes han estat desestimades pels jutjats, com és el cas de Girona i Olot, per esmentar els municipis més grans de la llista.

LES XIFRES

22
ajuntaments de les comarques de Girona han estat demandats per haver pagat la quota de l’AMI.
75,5
euros
és el que paga anualment l’Ajuntament de Vilademuls per estar adherit a l’associació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia