Política

eleccions 21-D

balanç

ERC i JxCat aguanten a Tarragona tot i el tsunami de Cs

La formació taronja és la força més votada amb sis diputats

La CUP i el PP perden la seva representació

Tot i que en nombre de vots i escons el tsunami taronja també va arribar a la demarcació de Tarragona, on amb el 99,76% de l’escrutini fet Cs guanyava dos escons i amb sis representats passa a ser la força més votada, el cert és que els dos partits sobiranistes que havien concorregut junts a les passades eleccions, ERC i Junts per Catalunya (el 2015 aplegats a la candidatura Junts pel Sí) van aconseguir sumar els mateixos 9 escons que ja tenien i créixer percentualment en nombre de vots, tot superant el 41% obtinguts en els darreres comicis.

Amb els resultats d’ahir ERC suma cinc diputats, dos més que en les darreres eleccions, on havia anat en solitari, les del setembre del 2012, i ha passat a ser la segona força amb més representants a la demarcació. La candidatura de Junts per Catalunya, encapçalada per Eusebi Campdepadrós, amb un 21% dels vots, va aconseguir quatre diputats. Del bloc sobiranista, qui si que no va aconseguir conservar la representació assolida en la darrera contesa electoral és la candidatura de la CUP i el reusenc Xavier Milian es quedarà sense seient al Parlament.

Qui també va quedar sense representant al Parlament és el Partit Popular, i el fins ara portaveu al Parlament dels populars, Alejandro Fernández, no podrà repetir perquè ahir, quan faltaven pocs minuts per a les dotze de la nit i amb el 99% dels vots escrutats, el seu escó saltava a favor de Cs, que farà entrar el seu sisè candidat a la llista, Fernando Pecino.

Socialistes i comuns van mantenir els representants que ja tenien, amb la qual cosa el PSC aportarà dos dels 18 diputats que representen la demarcació de Tarragona i Catalunya en Comú-Podem mantindrà el diputat. Més enllà de les xifres globals i del repartiment d’escons, les diferencies territorials pel que fa a la tendència de vot són evidents i mentre que a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre les candidatures d’ERC i Junts pel Catalunya van ser les forces més votades, en el seu conjunt i també en capitals de comarca com ara Tortosa o Amposta; al Camp de Tarragona la divisió clara està entre les tres comarques del litoral, on Cs va aconseguir victòries inapel·lables a les ciutats més grans, amb més del 30% dels vots a Tarragona, Reus, Cambrils o el Vendrell; més del 40% en municipis com ara Salou, Constantí o la Canonja i amb quasi el 50% dels vots a Vila-seca, governat des de fa anys amb majoria absoluta pel PDeCAT. En canvi, a les tres comarques de l’interior del Camp de Tarragona (Alt Camp, Conca de Barberà i Priorat) la candidatura de JxCat va ser la més votada.

LA XIFRA

80,40
%de població va votar ahir a la demarcació, una xifra 6 punts superior a la del 2015, que va ser del 74%


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia