Política

França

El govern de Macron aprova la supressió de l’impost per als rics

L’Assemblée Nationale de França va aprovar ahir els pressupostos del 2018, amb els quals va donar llum verd a la important reforma fiscal que el govern francès prepara per a l’any que ve. Els primers pressupostos contenen una supressió parcial de l’anomenat impost sobre la fortuna (ISF), que pagaven els francesos que tenien un patrimoni immobiliari superior a 1,3 milions d’euros. Aquesta reforma tindrà un cost de 4.000 milions d’euros per a les arques públiques. A partir d’ara, quedaran exempts d’aquest tribut aquelles famílies que arribin a aquest nivell gràcies al seu patrimoni financer i altres actius, una circumstància que l’oposició d’esquerres ha aprofitat per carregar durament contra el govern.

A més, els pressupostos contenen una reducció de 15.000 milions d’euros de la despesa corrent de l’Estat, les administracions territorials i de la Seguretat Social. Per compensar aquestes mesures d’austeritat, els primers comptes de l’era Macron preveuen també una supressió progressiva de la taxa d’habitació, que és un impost immobiliari que afecta el 80% de les llars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia