Política

L’exèrcit turc, en combat amb els kurds de Síria

Ankara s’enfronta a les milícies a tocar de la frontera

Detenen 34 estrangers que volien unir-se a Estat Islàmic

L’exèrcit turc i les milícies kurdes es van embrancar en ferotges batalles després que els militars turcs creuessin la frontera siriana. Tal com recullen els mitjans locals, l’exèrcit turc es va endinsar, dissabte, al nord de la província siriana d’Alep, i es van acostar a la ciutat d’Afrin, controlada per les anomenades Unitats de Protecció Popular (YPG, per les sigles en kurd), que tenen el suport dels EUA, fet que va desencadenar intensos enfrontaments amb aquestes milícies.

Les forces turques es van acostar al poble de Myedan Ikbis, mentre que fonts kurdes denunciaven que els avions no tripulats turcs van sobrevolar Afrin en missions d’espionatge. Les unitats militars turques desplegades al nord de la província nord-occidental d’Idlib van bombardejar amb artilleria i morters la ciutat de Jindires, el que va provocar la fugida de nombrosos civils per temor a una imminent invasió turca. Els últims mesos, Afrin, amb d’altres localitats situades al nord d’Alep i sota control de les YPG, ha estat blanc d’atacs aeris i d’artilleria de Turquia, país que considera que les YPG són faccions del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). L’ofensiva es va produir després que l’exèrcit de Turquia establís campaments militars i desplegués armament pesat al nord-oest d’Idlib. D’altra banda, la policia turca va detenir 34 estrangers acusats de ser simpatitzants d’Estat Islàmic (EI) que estaven preparant-se per viatjar a Síria i lluitar en les files d’aquest grup gihadista.

L’operació policial, que encara continua, es porta a terme des de dissabte a la matinada de manera simultània en sis districtes d’Istanbul, segons va informar la cadena CNNTürk.

Els agents van fer batudes en set habitatges i també va confiscar abundant material digital i documents relacionats amb l’organització, hi va afegir l’esmentada cadena. Els detinguts seran deportats als països d’origen, el procediment habitual a Turquia quan es tracta de simpatitzants d’Estat Islàmic disposats a lluitar a Síria però sense responsabilitats dins de l’organització.

L’operació se suma a la de divendres passat a Istanbul, en què van ser detinguts 82 estrangers sospitosos i a una altra feta dijous a Ankara, que va acabar amb més de 170 detinguts. Turquia és un país de pas habitual per a combatents que es volen unir a Estat Islàmic, procedents tant de l’Europa occidental com de l’Àsia central i meridional.

LA XIFRA

6
districtes d’Istanbul
va registrar la policia per detenir combatents estrangers que volien unir-se a Estat Islàmic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia