Política

escòcia

Líders de l’SNP insten Sturgeon a endarrerir el referèndum fins al 2020

Pesos pesants de l’SNP (Partit Nacionalista Escocès) han recomanat a la primer ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, que endarrereixi fins al 2020 la possibilitat de convocar un nou referèndum d’independència a Escòcia, segons informava, ahir, el diari The Guardian. El setembre del 2014, els escocesos van votar no a separar-se de la resta del Regne Unit per una diferència de 10 punts.

Les primeres figures del partit nacional escocès a Westminster han aconsellat a la primera ministra que se centri en el Brexit (la sortida de la Comunitat Europea per part del Regne Unit), lluitant contra l’austeritat i promovent el seu programa per al govern després que el partit hagi patit revessos les darreres eleccions. El representat del partit escocès a Londres, Ian Blackford, va assegurar que el repte central de Sturgeon era tractar el divorci del Regne Unit de la UE i el període de transició de Brexit, que s’espera que s’allargui fins més enllà del 2021. Blackford va assegurar que establir una data de referència per a un segon referèndum significava “posar el carro davant del cavall”. Blackford considera que primer es necessita saber “què passarà amb el Brexit, quin serà el resultat de les negociacions, però més important” i el que més necessiten exposar és quin tipus d’Escòcia esperen veure. La conferència de l’SNP és, probablement, la més moderada dels últims anys, després que el partit va perdre 21 dels 56 escons de Westminster que havia guanyat en les últimes eleccions, el 2015. Entre els qui van perdre els seus seients s’inclouen Alex Salmond, exdiputat i primer ministre del partit, i Angus Robertson, líder dels escocesos a Westminster i una de les figures més dominants, fins aleshores, de la Cambra dels Comuns. Sturgeon ja havia anunciat, fa mesos, que endarreria aquest segon referèndum fins a la tardor del 2018. La sortida del Regne Unit de la Unió Europa és una assignatura complicada per a Escòcia, que va votar majoritàriament (un 62%) a favor de romandre a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia