Política

Resistència activa i rumors sense concreció

PACIÈNCIA ·

La interrupció del sistema i les veus que alertaven de l’arribada d’agents espanyols van marcar la jornada

A la majoria de pobles de la Selva la tònica dominant van ser els talls del sistema informàtic per votar, que van obligar a apuntar les dades a mà, i la resistència activa dels veïns per defensar el col·legi. A la fàbrica Burés d’Anglès hi havia un camió just a l’entrada per prevenir incidents amb centenars de veïns, i a Arbúcies van comptar amb el suport dels bombers. Hi va haver rumors que arribaria la Guàrdia Civil o la policia, però no es van acabar concretant. A Sils, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Osor i Sant Hilari, entre altres pobles, van escurçar la jornada per raons de seguretat.

A Amer, el poble del president de la Generalitat, es va poder votar a batzegades. El sistema va quedar interromput dues hores al matí. Cap al migdia, van poder exercir el seu dret els pares de Puigdemont, Núria Casamajó i Xavier Puigdemont, a qui els assistents van fer el passadís a l’espai polivalent. Després de dues hores amb la papereta a la mà, la Joaquima Vilajoliu va votar. També ho va fer la Júlia Domènech, de 92 anys, i la Isabel Vega, que fa d’au-pair a Vestmannaeyjar (Islàndia) i va venir expressament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia