Política

municipal

L’alcalde de Garrigàs deixa el càrrec després de 18 anys

Josep Masoliver cedeix l’alcaldia a la regidora Dolors Bosch Bech, tal com havien pactat en l’inici del mandat

El relleu a l’Ajuntament s’oficialitzarà en un ple extraordinari el proper 15 de juny

Després de 18 anys a l’alcaldia de Garrigàs Josep Masoliver deixarà el càrrec el proper 15 de juny. Ho farà en un ple extraordinari que tindrà com a únic punt de l’ordre del dia el relleu en forma d’intercanvi de papers amb Dolors Bosch Bech, que ara és tinenta d’alcaldia i passarà a ser l’alcaldessa. El relleu ja es va anunciar en l’inici de mandat i fins i tot en el programa electoral de les passades eleccions. No hauria de significar cap canvi en la línia política de l’Ajuntament, ja que tots dos es van presentar en la mateixa i única candidatura de les últimes eleccions.

A final de l’anterior mandat Masoliver ja havia avançat que després de 26 al consistori considerava que arribava l’hora de deixar pas a noves generacions. Per això es va pactar aquesta fórmula de fer el canvi a mig mandat, que ha permès a Bosch (que es presentava per primer cop el 2015), d’anar rodant-se per a l’ofici.

Al consistori des del 1991

S’escau que el relleu precedent a l’Ajuntament de Garrigàs ja es va fer així: Masoliver va entrar al consistori de Garrigàs l’any 1991, va ser durant uns anys tinent d’alcalde quan el govern municipal l’encapçalava Miquel Berenguer, i el 1999 Masoliver va assumir l’alcaldia intercanviant les funcions amb Berenguer.

“L’única espina clavada que no em podré treure abans de marxar és la ditxosa rotonda, tot i que hi estic batallant des del 2001”, diu Masoliver, sobre el projecte de giratori a l’N-II que no acaba de concretar-se. “Per mi que estan esperant com acaba tot això que està passant a Catalunya, perquè hi ha una sèrie d’obres amb què es va marejant la perdiu però que no avancen”, afegeix l’alcalde. Tret d’aquest punt, Masoliver fa un balanç prou positiu dels 26 anys a l’alcaldia: “He vist de tot; són coses que si no t’agradessin no les faries, no cobres, ho fas per treballar per al poble. Les funcions d’alcalde en un poble així són 24 hores al dia, perquè saben on vius, et venen a buscar a casa i no t’hi pots negar”, diu amb un somriure. Del que se sent més satisfet d’haver aconseguit en tots aquests anys –i lamentant que potser la gent no ho valora prou– és la xarxa d’aigua que arriba a tots els pobles i veïnats del municipi. “De Vilajoan fins a Tonyà, hi ha una colla de quilòmetres i tenim la xarxa d’aigua tota canalitzada. És un gran valor i ho vam poder fer sense que costés ni un euro als veïns”, recalca Masoliver. Seguirà com a tinent d’alcaldia fins a final de mandat, tal com es va acordar, i ja té molt clar que després ho deixarà, perquè considera que, per part seva, ja ha fet tot el que li tocava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia