La culpa és dels altres

Xavier Bru de Sala és un personatge controvertit. Acusat d'autoritari i prepotent pels seus mateixos companys del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca), ahir va justificar la seva renúncia amb un discurs ferotge contra el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, a qui va culpar de tots els mals en el funcionament de la institució. De fet, el nomenament de Bru de Sala ja va ser un regal enverinat del president José Montilla, perquè un dels grans errors de plantejament del Consell de les Arts és que els consellers són nomenats des de Presidència, i aquí és on comencen les desavinences. Bru de Sala es queixa de la migradesa del pressupost i de la poca autonomia de l'entitat que ha presidit només quatre mesos, però eren coneguts els seus afanys de disposar d'un edifici noble com a seu i de funcionar al marge del Departament de Cultura.

Bru de Sala, que havia estat director general amb CiU, no pot dir que no sabia on es posava, ni passar per sobre de les acusacions dels altres consellers, que ho han repetit en privat a tothom que els ha volgut escoltar. En definitiva, la seva decisió poc explicada perjudica la imatge del Consell de les Arts, just quan acaba de néixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.