Opinió

Presó incondicional per als presumptes gihadistes detinguts a Mataró i Fuerteventura

Els sospitosos haurien suposadament realitzat una activitat “ingent” de proselitisme a favor del d'Estat Islàmic i tenien accés a informació restringida de l'organització

La jove detinguda admet els fets però assegura que ho havia deixat fa cinc mesos

L'Audiència Nacional ha enviat a la presó les dues persones detingudes dimarts per la seva suposada vinculació amb el grup gihadista Estat Islàmic (EI) com a presumptes autors d'un delicte d'integració a organització terrorista.

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6, Eloy Velasco, ha pres declaració aquest dijous a l'home de 32 anys, veí de Mataró, i a la jove de 19 resident a l'illa de Fuerteventura, tots dos d'origen magribí, que van ser arrestats en l'operatiu policial.

A petició del fiscal Miguel Ángel Carballo, el jutge ha decretat presó incondicional per a tots dos per la seva suposada pertinença a l'EI i per la ingent activitat, durant almenys dos anys, de proselitisme i apologia, captació i adoctrinament de possibles comtatents.

En la seva labor de proselitisme i apologia, els dos presumptes gihadistes haurien difós “massivament” a través de les xarxes socials i Internetels comunicats del grup i també imatges d'execucions comeses per EI acompanyades de comentaris humiliants per a les seves víctimes. En aquest context, també s'haurien burlat dels atemptats de l'11-M de 2004 a Madrid.

Fonts judicials citades per l'ACN han apuntat que els presumptes gihadistes tenien accés a informació “a la que no pot accedir qualsevol”, com instruments oficials o quasi oficials d'EI com comunicats i pàgines clandestines només accessibles per als membres del grup.

Segons el ministeri espanyol d'Interior, tots dos havien jurat fidelitat al grup gihadista i al seu líder, Abu Bakr al-Bagdadi.

L'home ha negat els fets però el jutge li atribueix una “activitat ingent”per a l'organització durant un període que podria arribar als quatre anys en el seu cas.

Velasco també ha decretat presó incondicional per a la dona pels mateixos delictes. La noia ha admès els fets però ha al·legat que havia abandonat aquestes pràctiques ara fa cinc mesos.

Durant la declaració, ha explicat que va parlar amb la seva germana petita, d'entre quatre i sis anys d'edat, d'aquesta activitat relacionada amb l'Estat Islàmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia