Opinió

Ca montes

Alerta amb la Meridiana

Un èxit rotund de la Via Lliure catapultaria la campanya del sí

Detecte que hi ha alguna gent que opina que aquest any ja no cal anar a la Meridiana perquè el 27-S votarem i aquest serà un vot definitiu. Com si diguérem que ja no cal manifestar-nos perquè ja anem al tall. Ho lamente però aquesta és una posició que considere errònia. Perquè a parer meu és precisament a l'inrevés: la Meridiana és de totes les mobilitzacions que hem fet els darrers anys la més important. Més important que la primera manifestació, més important que la Via Catalana i més important que la V de l'any passat. No en tinc cap dubte. La Meridiana és la manifestació determinant.

Entenem-nos: que el 27-S serà important, segur. Que una victòria del sí serà un pas de gegant, segur. Que som molt i molt a prop, segur. Però això no només no treu cap importància a la manifestació del pròxim 11 de setembre sinó que encara li'n dóna més.

És evident, encara que alguns vulguen negar-ho, que la manifestació no és partidista. No demanarà el vot per cap opció concreta, ni tan sols per les dues candidatures del bloc del sí. Però és igual d'evident que un èxit rotund de la Via Lliure catapultaria la campanya del sí i que, a l'inrevés, una punxada seria un contratemps important.

Si altres anys ens han mirat amb lupa, aquest any ho faran encara més. I no és només un problema de com interpretaran els altres, des de fora, el que passe. La qüestió és que ho necessitem nosaltres. Necessitem un lloc on trobar-nos, on veure'ns les cares, on reconèixer-nos, on adonar-nos de com de forts som. Necessitem un lloc on conjurar-nos per anar a fons i fins al final, sense escoltar ni fer cas de tota la porqueria que volen tirar alguns al mig de la campanya electoral, precisament per treure'ns del camí marcat. I aquest lloc que necessitem tant precisament és la Meridiana, amb la Via Lliure plena a rebentar. No us equivoqueu sobre això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia