Opinió

La columna

Anem bé

La tàctica de la por és vella i la faran servir fins a les últimes conseqüències, com també l'engany

Finalment l'unionisme s'ha tret la careta i ja presenta enquestes en les quals el no agafa la volada que els agradaria que tingués. Ja s'ha escrit aquests dies que ara les enquestes semblen més pensades per influir en el votant, per condicionar-li el vot, que no pas per explicar les tendències. O potser ara el que passa és que s'escriu però que sempre ha estat així, això de les enquestes. En fi, que els partidaris de la dependència finalment juguen aquesta carta després que ja fa temps que en juguen d'altres, com per exemple mitjançant les televisions que dominen, conservadores o progressistes, però totes espanyoles. I les que no dominen, com TV3, són tan fastigosament serioses o estan tan acomplexades que van al cinquanta per cent de partidaris d'una cosa i de l'altra entre els seus tertulians i convidats i potser n'hi afegeixen algun que encara
no ho sap, si és d'una banda o de l'altra,
el que vol dir que és un dependentisme
benintencionat, perquè ho pensa o perquè li convé, o per les dues coses alhora. En fi, que ara toca dir-nos que les enquestes diuen que el no guanyarà de manera aclaparadora. No se'ls creguin. La tàctica de la por és vella i la faran servir fins a les últimes conseqüències, com també l'engany. En saben molt i tenen un estat al darrere, però la situació ha arribat al límit i fa alguns anys que sabem que ja no serveix de res el peix al cove perquè sabem que de peix fa temps que no en tiren i que, a més, el cove no té fons. Per tant ens posarem nerviosos perquè forma part del nostre tarannà, però no cal fer-ho gaire. Ens discutirem però anirem plegats al 27-S i guanyarem perquè no hi ha altre remei. I ho farem contra les enquestes que ens diuen que millor que tornem a pactar i contra els del dret a decidir que no volen decidir res i contra els federalistes que saben que prometen el que no podran complir perquè no van poder (ni voler) fer-ho quan manaven. El partit es planteja cru i hem de pensar que faran servir tot el potencial per fer-nos mal. Però al final votarem i votarem que sí, i per tant començarem a volar sols i a fer-ho més alt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia