Opinió

El president de la Diputació de València insisteix en una complot contra ell

Diverses informacions impliquen Alfonso Rus en una presumpta trama de comissions, desviament de fons i possible blanqueig de diner

Adverteix que si és “foc amic” suposarà “un harakiri polític del partit”

Assegura que no té pensat dimitir

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus (PP), ha insistit aquest dijous en la intencionalitat de les informacions que l'impliquen en el cas Imelsa, una presumpta trama de comissions, desviament de fons i possible blanqueig de diner. En una entrevista al programa “Hoy por Hoy” de Ràdio València SER, Rus ha reiterat que hi ha “manipulació” en les possibles gravacions i fotografies que el mostrarien comptant bitllets, ja que els diners podrien ser de les seues empreses. El dirigent ha assenyalat que les informacions estan “dirigides i molt ben dirigides” contra ell. Rus ha advertit que el preocuparia que hi haguera “foc amic” perquè “seria un harakiri polític. No meu, sinó del partit”.

“Algun foc amic hi pot haver perquè tant d'odi i tanta malvolença no és possible. Els que tinc davant jo els conec però els que tinc al costat no ho sé, és el que estic intentant esbrinar”, ha dit Rus a preguntes dels periodistes. El dirigent ha reiterat que farà públic d'on vénen aquestes informacions quan ho sàpia però ha insistit que no serà fins després de les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 24 de maig.

“Una canonada”

El líder dels populars de la demarcació de València ha reconegut que políticament és el seu pitjor moment però no a nivell personal. “Normalment cada quatre anys quan vénen eleccions els grups de l'oposició disparen a l'aire però això és una canonada. És difícil explicar a la gent que sóc bon xic”, ha dit. Rus ha desmentit algunes informacions sobre la possessió de societats a Londres i el Brasil que servirien per a blanquejar diner, com s'ha publicat en alguns mitjans, i ha dit que tenia una empresa a Portugal que va dissoldre. “El problema és que jo m'he d'explicar mentre altres denuncien”, ha dit i ha afegit que la investigació judicial es troba en marxa i sota secret de sumari i que ell se n'ha assabentat pels mitjans de comunicació.

El president de la Diputació de València ha dit que desconeixia les presumptes irregularitats en l'empresa pública Imelsa, origen de la presumpta trama, i ha indicat que els controls “no els fan els polítics sinó els tècnics” assenyalant cap a la intervenció. Sobre sise n'anirà arran d'aquestes informacions, Alfonso Rus ha assenyalat que “l'honor és molt important i la família també, si me n'anara molta gent podria pensar que he llançat la tovallola”. El també alcalde de Xàtiva (Costera) ha afegit que hi ha moltes persones que l'estimen i que té el mateix que quan va entrar en política “o menys”. Rus ha advertit que se n'anirà quan ho crega convenient “o quan em facen fora, ells s'ho faran”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia