Opinió

LA GALERIA

Gràcies, jutge Vidal

Cal agrair a la gent la seva assistència, patriotes de pedra picada, militants de primera hora que treballen per un país millor

I sobretot gràcies a les més de mil cinc-centes persones que físicament li van donar suport diumenge al migdia a l'Auditori de Girona en un acte que va omplir la sala simfònica i en el qual l'assistència de públic va obligar a obrir la sala de cambra. Va ser un acte de dignitat, un acte de justícia. Santiago Vidal va arribar preparat per resistir l'emoció, però no va poder fer-ho durant molts minuts. Les intervencions, de Carles Puigdemont, Joan Matamala, Salvador Cardús i Xevi Xirgo, ajustades al que es demanava en un acte d'aquestes característiques. I la de Santiago Vidal, emotiva, molt. Un acte de justícia, tal com va titular la portada d'ahir aquest diari.

Però el que feia goig era la gent que hi va ser present. I sabem de molts que no van poder ser-hi per causes molt variades però que han donat suport al jutge. Des de les principals entitats i partits polítics d'aquest país fins als sindicats i les associacions que fa temps que treballen desinteressadament pel procés. Hi havia jutges que havien treballat amb Santi Vidal. I molta gent que no el coneixia de res però que volia donar-li suport pel seu acte de dignitat, de no abaixar el cap davant l'Estat. També n'hi havia que potser no estaven d'acord al cent per cent amb els seus actes, però que hi eren presents perquè consideraven un atac a la llibertat d'expressió el que li ha fet el Consell General del Poder Judicial. Era un acte obert a tothom i per això cal agrair la presència d'alguns representants de partits, com és el cas de Juli Fernández, del PSC, que va rebre algun xiulet quan va pujar a l'estrada per la foto. També, en menor mesura, li va passar a Joan Olòriz. S'ho van agafar amb bon humor i amb un punt d'ironia. Però jo crec que la seva presència era bàsica al costat de tantes altres entitats, i que cal agrair-ho. Juli Fernández va anunciar fa poc que el PSC donarà llibertat de vot en temes sobiranistes a la seva gent. I Olòriz, quaranta anys de militància al PSUC i a ICV, va defensar no fa pas gaire el camí de la independència dins de la seva formació i va rebre el suport d'una quarta part dels delegats. Doncs tota aquesta gent la necessitem i per tant cal agrair-los l'assistència. I sobretot la de la gent anònima, patriotes de pedra picada, militants de primera hora per un país millor, la gent que ens portarà allà on els catalans decidim. I ben aviat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia