Opinió

LA GALERIA

Controlar els incívics

Parlem de gent que atemoreix els veïns, que fa destrosses, que amenaça

La Policia Municipal de Girona patrullarà per un centenar de blocs de pisos on s'ha detectat que hi ha problemes greus de convivència per múltiples raons, la principal de les quals és l'actitud incívica de gent que ha ocupat alguns pisos, que no paga els lloguers, que utilitza l'aigua i la llum que paguen els altres veïns i, sobretot, que no respecta les més mínimes normes de convivència o, directament, comet activitats delictives. Per fer-ho, de patrullar als blocs, els caldrà el permís dels propietaris dels pisos o dels administradors, que els hauran de facilitar les claus. Aquesta mesura es va posar en marxa fa un cert temps a Salt, on es van produir casos concrets d'incivisme i on l'actuació de la Policia Municipal ha funcionat. No vol dir que s'hagin eradicat els problemes, però sí que han disminuït de manera notable gràcies també a la col·laboració de la resta de veïns, que són els que pateixen les conseqüències de l'actitud provocadora i execrable d'una minoria. De fet, alguns administradors de finques afirmen que l'arribada del problema a alguns barris de Girona és conseqüència de gent que ha fugit de Salt. Per això és important que el regidor de Seguretat de Girona tingui clara la urgència de l'actuació perquè aquests problemes, si no s'hi presenta batalla des del primer moment, es converteixen en crònics i després és molt complicat actuar-hi.

Els que tenen coneguts, amics o familiars que pateixen alguna d'aquestes situacions saben de què els parlo. I saben també de moltes famílies que, quan han pogut, han abandonat els seus domicilis de tota la vida. Altres, per impediments econòmics, han hagut d'aguantar i saben el que han hagut de patir. Perquè no estem parlant de pobresa, ni tan sols de pisos ocupats per necessitat econòmica. Estem parlant d'actuacions incíviques d'autèntics barruts. De gent que explota sexualment dones o que utilitza els pisos per traficar-hi. No parlem de gent que no pot pagar la comunitat, parlem de gent que no vol pagar-la, que s'apropia de l'aigua i de la llum dels altres, que rebenta les portes d'entrada dels blocs, destrossa els porters automàtics i els ascensors, si n'hi ha, que fa sorolls a la nit i també de dia, que provoca baralles... Gent que atemoreix els veïns, generalment gent gran, que s'atreveix a fer-los front o a demanar un mínim d'educació. Per això cal actuar i per això cal saludar aquesta actuació que ja es fa a Salt i que ara es traslladarà a Girona. No és només un tema policial, però sí que és inevitable l'actuació policial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia