Opinió

La columna

Fer por

S'han rigut dels qui volien estat propi, els han desprestigiat i els han volgut comprar. Ara toca la por

A voltes semblem una mica babaus. Com que, en general, anem de bones persones, ens pensem que els altres també ho són i actuen de la mateixa manera, i per això rebem tantes bufetades. I sí, penso en els catalans en particular. Podria parlar més en general, perquè de bonisme n'hi ha arreu. Per exemple, ara són molts els qui es remeten a la guerra del Golf o fins i tot a principis del segle passat o més enrere i tot per parlar de les bestieses que els occidentals han fet a l'Orient. I és veritat. Però això, aquelles bestieses pensades pels occidentals i executades en molts casos pels seus aliats sobre el terreny, és a dir, contra els seus propis pobles, no poden justificar de cap manera que un seguit de senyors es dediquin a decapitar infidels, cremar enemics o lapidar dones. O agafar armes, que algú paga és clar, i dedicar-se a tirotejar dibuixants o executar jueus. I ho fan tergiversant una religió i en nom d'un déu que mai pot ordenar matar gent pels seus dibuixos o perquè són d'una religió diferent. I sí, ja sé que els cristians també ho han fet. O potser fins i tot encara ho fan.

Però, tornant a casa nostra, em sobta que l'alcalde de Barcelona es mostri sorprès perquè el ministre de l'Interior espanyol no ha volgut demanar-li disculpes per aquella suposada investigació d'una suposada unitat policial, d'un suposat ministeri el responsable del qual sembla que seria Fernández Díaz, que hauria tret una informació que no només no s'ajustaria a la realitat sinó que seria falsa. I filtrada amb tota la mala fe del món a alguns mitjans, és clar. Jo crec que no, que al senyor Trias, polític hàbil i de llarga trajectòria, no el sorprèn pas que Fernández Díaz es faci el longuis. Però ho diu. O potser sí que ell no ho faria mai per enfonsar un rival polític. Però estem en aquesta guerra. L'Estat mou tots els seus tentacles, que són molts, llargs i poderosos, per anar contra l'estat propi a Catalunya. S'han rigut dels que el volen, després els han desprestigiat i menystingut i els han volgut comprar. Ara toca la por. Vindran més amenaces. I és la millor manera de saber que anem pel bon camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia