Opinió

De set en set

Càstig bíblic a Gaza

Els nens víctimes del càstig bíblic a Gaza no eren només futurs gihadistes, sinó també persones

El bombardeig israelià a Gaza no l'entenen ni els supervivents de l'Holocaust. Fa uns dies, el diari The New York Times publicava una carta signada per més de tres-cents supervivents dels camps de concentració nazis en què es demanava “contenció” al govern de Netanyahu. De moment, una treva suposadament definitiva ha interromput l'atac, però és una mesura impopular. Segons les enquestes, la majoria de l'opinió israeliana demana continuar la pressió militar sobre Hamas. En qualsevol cas, el balanç de víctimes de 50 dies d'ofensiva és contundent: 460.000 persones desplaçades, 10.000 ferits i 2.200 morts, la meitat d'ells civils i una quarta part nens. Del cantó israelià cal comptar uns 70 morts, la majoria militars, i un sol nen ferit per l'impacte d'un míssil llançat des de Gaza.

L'ofensiva israeliana a Gaza té dimensions d'un veritable càstig bíblic. L'únic que manca per saber és si és una política deliberada amb l'objectiu de destruir Hamas i canviar-lo per un interlocutor palestí més dòcil o si es tracta només d'una irracional represàlia multiplicada per cent.

La contenció no sembla entrar en els plans israelians. Ara només ens falta veure com els diferents i autoanomenats “amics d'Israel” fan ús de les seves influents plataformes mediàtiques per recordar-nos que els nens morts a Gaza són futurs decapitadors gihadistes al servei dels imams fonamentalistes del Golf Pèrsic. Potser aquest clixé simplista passa per alt el fet que les víctimes del càstig bíblic eren també persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia