Opinió

De set en set

Per batre Sarkozy

Acabarà Nicolas Sarkozy davant d'un tribunal o aconseguirà esquivar la justícia? Seran els electors francesos els que decidiran

De presidents de la República francesa n'hi ha hagut de moltes menes. Des d'herois amb una dimensió històrica i visionària, com ara Charles De Gaulle, fins a algun eixerit negociant que es va vendre les millors ampolles del celler del Palau de l'Elisi, com ara Jacques Chirac.

N'hi ha un, però, que ha trencat tots els precedents. L'anterior mandatari, Nicolas Sarkozy, que està en situació de virtual imputació després d'haver estat detingut i interrogat. Aparentment, Sarkozy hauria obtingut informació privilegiada del Tribunal de Cassació, referent a alguns assumptes pels quals està sent investigat.

Sarkozy ha contraatacat i ha respost a aquestes acusacions dient que tot plegat és una campanya per destruir-lo políticament. No li manca raó. El que els adversaris de l'expresident volen destruir són les seves ambicions de concórrer a les eleccions presidencials del 2017, un lloc que té molts pretendents, alguns d'ells en el mateix partit de Sarkozy, el Rassemblement pour la République (RPR). Entre aquests competidors hi ha els exprimers ministres Alain Juppé i François Fillon.

No està del tot clar si Nicolas Sarkozy acabarà sent jutjat per les seves presumptes malifetes o si aconseguirà esquivar la justícia. El que és segur és que la sentència arribarà, més tard o més aviat, i serà inapel·lable. Serà la que donaran els electors francesos quan se'ls convoqui a les urnes, l'any 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia