Opinió

‘Homeland'

En referència a les dades d'audiència de ‘Homeland', no és per tocar el voraviu als de C's o al ministre Jorge Fernández Díaz, ens agrada això dels espies

Ara que l'Albert Rivera, de C's, ha representat al Parlament un psicodrama pel que li sembla monstruós: la còpia d'un Power Point que segons ell és un presumpte pla de la Generalitat per crear una divisió d'espionatge quan Catalunya sigui independent, aprofito per posar-me a disposició de qui faci falta i me'n vaig a la CIA o al Mossad per rebre entrenament d'elit i que em contractin a la futura agència ni que sigui per enganxar-los les dianes de tir amb xinxetes (ho dic perquè el suposat pressupost de la presentació és de 28 milions d'euros). M'és igual, també m'apunto a vigilar camuflada des d'un cotxe cruspint-me hamburgueses del Köning, fins i tot estic disposada a comprar-me un xandall (que és una peça que mai he tingut ja que gràcies a Déu no m'han tancat a la presó). De debò que m'hi veig; jo també tinc una nevera amb un parell de iogurts caducats i un tomàquet resclosit, i el metge sempre em recomana que begui molta aigua, cosa que només practico un parell de dies com a molt. Puc ser la Carrie Mattison que Catalunya necessita, una mica més granadeta però també em veig amb cor de fer bestieses amb el liti i actuar com una cabra boja, sóc mig empordanesa.

Probablement aquesta dèria de servir patriòticament ficant el nas a tot arreu i empaitant terroristes que no ho semblen o que sí que ho semblen però fa basarda pels llocs polítics que ocupen, em ve de la fascinació per Homeland (Pàtria), una sèrie de televisió que ha triomfat on s'emet. Segons les dades d'audiència dels dos primers capítols de la 3a temporada a Catalunya ha tingut més ressò que a la resta de la pell de brau: són d'un 9,9% i un 12% respecte d'Espanya, que fa un 6,8% i un 8,4% respectivament. No és per tocar el voraviu als de C's o al ministre Fernández Díaz, ens agrada això dels espies. El mateix Obama va comprar les dues primeres temporades signades pels protagonistes: mentre Claire Dames (Carrie Mattison) li escrivia que ella era fan del president abans que ell ho fos de la sèrie, Damien Lewis, actor que protagonitza el sergent Brody, va voler fer una broma jugant amb el seu personatge: “d'un musulmà a un altre” (glups!).

Hatufimm (segrestats) és la sèrie israeliana dirigida i escrita per Gideon Raff origen de Homeland, el mateix Raff n'és també guionista. Estrenada el 2010 amb gran èxit, narra la peripècia de tres soldats segrestats per Hezbol·là que tornen després d'un intercanvi de presoners. A Homeland un tinent dels marines (Brody) és rescatat dels terroristes islamistes a l'Iraq per les forces dels EUA i torna a casa com un heroi. Mentre l'staff polític vol aprofitar-se de l'aura d'un marine que torna amb la seva família que el donava per perdut, Carrie Mattison, una agent de la CIA amb trastorn bipolar que no es pren la medicació perquè no pot pensar amb agilitat, cosa que la converteix en una bomba en potència, sospita des del primer dia que darrere del bon soldat s'amaga un infiltrat. El sergent Brody s'ha convertit a l'islam durant el seu captiveri i la seva dona ha iniciat una relació amb el seu millor amic. El canvi constant de perspectiva és la clau narrativa: tan aviat et sents còmplice del mal com t'identifiques amb un govern que hi lluita en contra mentre uns grillats es folren d'explosius i s'immolen per entrar al regne etern junt amb una colla d'innocents que només passaven per allà. Dubto que el Power Point de l'Albert Rivera estigui a l'altura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia