Opinió

LA GALERIA

Val més riure que plorar

El 12 de desembre passat, al vespre, vaig estar sopant al restaurant La Camarga, de Barcelona i, al meu davant hi tenia el director i el president

de l'Orfeó Barcelonès, i al nostre voltant hi havia una colla de gent de l'entitat, acostumada a cantar. No sé si estàvem a la mateixa taula que van fer servir un altre dia l'Alícia Sánchez Camacho i l'excompanya del noi Pujol gran. No sé què té La Camarga que, ja ho veieu, atrau a la gent que té ganes de cantar. En el nostre sopar no recordo cap centre de flors decorant la taula. En cas que hi fos i que també portés incorporada una gravadora de converses, com que el nostre diàleg es va basar a parlar de la cultura catalana i popular, de l'esforç que fan les societats corals, i de la necessitat de mantenir les nostres manifestacions pròpies, considero que, tant si ho escolta el PSC –suposant que, com es diu, fos aquest partit el promotor de l'acció detectivesca– com si ho fa el PP, els pot fer un gran bé. Un bany de catalanitat, ni que sigui superficial, no els és sobrer a cap dels dos.La Camarga, si no ho recordo malament, és una regió del migdia francès amb domini ètnic dels gitanos. Amb perdó del col·lectiu, el que ha passat a La Camarga d'aquí, no deixa de ser, també, una gitanada. Però no ve d'una. En cas que s'investigui, veurem quin nom posa la policia a l'operació. Demanaria que fossin primmirats.Que no facin com amb l'afer dels russos a Lloret, que han batejat l'operació amb el nom de Clotilde. Home, els jardins de Santa Clotilde eren de les coses prestigioses que teníem. Podien haver mirat de no embrutar la referència. Des de l'altre barri, el marquès de Roviralta, que va crear aquell espai selecte i el va dedicar al record de la seva primera dona, Clotilde Rocamora, deu haver dit de tot.

Pels voltants del 1980, en ocasió d'una convocatòria dels premis “Sardanes a Lloret”, els organitzadors, havent constatat, els altres anys, que els títols de les obres eren d'allò més ensucrat i carrincló, vam publicar un annex a les bases amb topònims de Lloret perquè els músics en poguessin fer ús. Jo ara també suggeriria un llistat de possibles noms perquè la policia pugui batejar els propers casos de corrupció. I que consti que algun nom donat tampoc està tan malament. Per exemple, el nom de l'operació Manga, està bé, tot i que si hi haguessin afegit “ancha”, quedaria millor.D'altra banda, de manga en deu derivar mangant, que, en algun cas, pot ser ben aplicat. S'haurà de comprovar.

Tenim temps per reflexionar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.