Opinió

LA COLUMNA

El martiri dels habitants de Gaza

Els habitants de la ciutat
de Gaza són ostatges
del fanatisme dels
grups islamistes
i de la intransigència
de l'Estat d'Israel

La ciutat de Gaza, un dels nuclis urbans més antics del món, viu la seva enèsima crisi sota l'implacable atac israelià que ja fa dues setmanes que dura i que de moment ha provocat més d'un centenar de morts. L'objectiu dels israelians és la destrucció dels coets que llancen contra el seu territori les milícies palestines de Hamas i del Gihad Islàmic.

Les 420.000 persones que viuen a Gaza són víctimes d'una confrontació de proporcions gairebé bíbliques. Els coets palestins, en un principi de curt abast, han augmentat la seva eficiència i amenacen les grans ciutats israelianes. Els israelians han bastit un sistema antimíssils anomenat “cúpula de ferro” que ha interceptat la majoria dels coets llançats pels palestins, però no es donen per satisfets amb això i sotmeten la població de Gaza a un continuat bombardeig.

De moment, els intents d'Egipte i de l'ONU per promoure un alto el foc han fracassat, i l'única cosa que de moment frena la maquinària militar israeliana és que només un 30 per cent dels seus ciutadans són partidaris d'una invasió de Gaza a gran escala i el govern de Netanyahu no es vol arriscar quan falten dos mesos per a les eleccions.

En realitat, els habitants de la ciutat de Gaza són ostatges del fanatisme dels islamistes i de la intransigència israeliana. No és probable que el seu martiri tingui un final ràpid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.