Opinió

LA COLUMNA

Nazis amb dents d'or

Si el futur del món ha de ser Aurora Daurada, caldrà canviar de planeta tan aviat com sigui possible

Ahir i avui, 28 i 29 de juny, Europa celebra l'enèsima cimera per cercar una sortida a la laberíntica crisi del deute i retrobar el camí d'una prosperitat que ens permeti continuar comptant en euros, la moneda comuna a la qual les malvestats de l'economia han fet perdre la lluentor.

De moment, el panorama europeu és força tèrbol. Justament quan la unió que dóna nom a la comunitat fóra més desitjable que mai, Europa es comporta com una família disfuncional, amb parents pobres i necessitats que depenen de la caritat de la resta (Grècia, Espanya), membres que van a la seva sense amoïnar-se gaire pel futur (França, Regne Unit) i parents rics que es comporten amb la resta amb l'avarícia d'un usurer (Alemanya).

Mentrestant, el parent pobre de la família, Grècia, té el dubtós honor de tenir en el seu arc parlamentari un grup d'origen, idees i mètodes obertament feixistes, Aurora Daurada, que en les darreres eleccions es va consolidar com la cinquena força del país, amb un 17% dels sufragis.

Tot en Aurora Daurada és mentida. Des del seu nom, que suggereix foscor i tenebra més que no pas la primera llum del matí, fins a l'adjectiu. L'única relació concebible dels nazis grecs amb el noble metall és amb les dents d'or de les víctimes de l'Holocaust, arrabassades pels botxins i convertides en lingots amb l'esvàstica gravada. Si a això hi afegim els mètodes de gàngsters que el grup fa servir habitualment, serà fàcil concloure que la cinquena força política grega fa pànic.

Si el futur d'Europa i del món ha de ser Aurora Daurada o qualsevol grup de la seva parentela ideològica continental, serà molt necessari accelerar l'exploració de l'univers per poder traslladar-se a un altre planeta menys hostil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.