Opinió

La Columna

Amor 2.0

També pot hostatjar
grans passions

La seducció és un art, és pura intuïció com la música (diu el poeta). La suma d'aquesta primavera esquizofrènica i la ferocitat de les noves tecnologies està a punt de provocar un segon Big Bang. Enllà del tòpic sobre una estació de l'any que desorganitza les hormones i accelera el corrent sanguini, s'han fixat en la metàstasi que pateix la seducció? Com si es tractés d'una funció biològica més (menjar, orinar, defecar), la necessitat narcisista d'agradar es troba en mode on en cada vegada més persones. En progressió aritmètica cap a la detonació global, homes i dones s'encomanen de l'època convulsa que vivim, de la proliferació del pol·len i de la insatisfacció existencial i practiquen l'art de la seducció a tort i a dret. Amb més o menys traça, s'hi dediquen sempre que poden --i és evident que amb la proliferació de les noves tecnologies, podem tothora i des de qualsevol lloc. Agressius i absoluts, tendres i lírics, amb un punt etern que ens separa de l'altre, gaudim amb l'esperança més que no pas amb el resultat (com en una lliga encara possible). Aquesta mena d'amor no és pur: és bipolar, bífid, dual. Com diu sàviament el músic Èric Vinaixa, les relacions humanes són l'autèntic motor de la vida. I cal que les cuidem i no les convertim en metralla pública (dispensin qualsevol acudit amb armes de foc).

Seduir és estar atent, empatitzar amb el codi de l'altre, llegir uns ulls i mirar una textura de veu, regalar sense jutjar, dubtar sense patir. Gosar poder voler allò de l'altre que ens farà més complets i alhora més buits d'ego. La seducció no mira el final del camí, sinó que s'embadaleix amb l'anar i el venir, amb el fer i el desfer, amb la insinuació constant d'un desig elegant, construït, fet d'un llenguatge intransferible. Seduir és fer somriure l'altre --no parlo de la rialla fàcil per qualsevol imbecil·litat o broma verdosa–, acarar les certeses i acaronar les debilitats. Cal estar atents a les vibracions, als preliminars i saber triar: només hem de poder veure la veritat d'uns ulls que no tenim al davant. L'amor 2.0 amaga moltes cabrioles, però també pot hostatjar grans passions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.