Opinió

A la recerca d'un líder

Que als catalans ens baixaran patacades per totes bandes està escrit i és profecia. Ja ens podem anar preparant. No és només l'anècdota que els Timberwolves han hagut de canviar la senyera que havien col·locat a la seva plana web per Ricky Rubio per la bandera espanyola per pressions de la premsa esportiva espanyola (curiosament, en el cas de Barea la bandera de Puerto Rico no ha pas estat substituïda per la dels EUA), sinó que l'ofensiva recentralitzadora està engegada i ho notarem per totes bandes. La situació econòmica serà l'excusa perfecta. D'exemples, a cabassos. Des de les denúncies de vexacions de les forces de seguretat pel fet de parlar en català que s'han agreujat, fins a la sospita que la immersió lingüística a l'escola, de la qual no es parla però que està en perill, serà notícia aviat i no precisament positiva. A l'entremig la reacció cavernícola pel tema de Spanair i les acusacions d'abocar-hi diners, com si el govern espanyol no hagués fet el mateix durant anys i panys amb Iberia. I el més greu: la no privatització de l'aeroport del Prat i la voluntat clara de la ministra Pastor que sigui sempre subsidiari de l'únic aeroport que importa a Espanya: Barajas. I que tinguem sort i no vulguin fer que La Caixa es faci càrrec de Bankia. Ara, acabi com acabi aquesta operació, continuarem pagant peatges perquè les carreteres que no ho són no estan desdoblades. Somiem amb el concert econòmic de Navarra i el País Basc, però som una comunitat autònoma més, això sí, amb un dèficit fiscal extraordinari que ens escanya molt més que no pas als altres.

D'exemples que baixen seques n'hi ha a grapats. Aquí patirem les retallades per partida doble, les que ja ha hagut de fer el govern català i les que ens vindran imposades per Madrid. Han aconseguit fet veure que ser catalanistes ens costa més diners. I avui Rajoy rep Mas. Cal anar-hi perquè Catalunya necessita els milions que ens deuen. Pinta malament però potser perquè ens oblidem del pacte fiscal durant una temporada el PP ens afluixarà la corda que tenim al coll. O potser Mas serà prou convincent i Rajoy s'adonarà que cal cedir en alguna cosa perquè si no ho fa el país trobarà el líder que necessita i busca i Mas farà el pas endavant per ser-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.