Opinió

LA GALERIA

Aparcar pagant

T'amenacen de cobrar-te el doble si no aparques bé, però no et garanteixen que puguis sortir del cotxe sense fer contorsionisme

Una de les coses més irritants que ets pots trobar quan entres en un pàrquing públic és que no puguis aparcar amb un mínim de comoditat. És a dir, no només deixar el cotxe sense haver de fer excessives maniobres, sinó que una vegada aparcat puguis sortir del vehicle. No només que puguis sortir sense sentir-te contorsionista, sinó que literalment puguis sortir. Als qui som de còrpora important això ens passa sovint. Pot semblar una exageració, però m'ha passat més d'una vegada, i dues, no poder sortir (o pitjor, entrar) del cotxe perquè el que hi ha aparcat al cantó o als dos cantons, estan tan a prop que no pots obrir ni el mínim necessari la porta. I no es tracta que els altres vehicles hagin aparcat malament, sinó que coincideix que són cotxes grans i que l'espai destinat és absolutament insuficient. Estem parlant de pàrquings públics que són entre cars i molt cars. Algú pot dir que ningú obliga a aparcar en aquests pàrquings, però passada l'etapa d'aparcar allà on sigui perquè ens hem fet grans o perquè tenim por de la grua, doncs si vas amb una certa pressa i t'has de moure per una ciutat com Girona, per exemple, t'hi veus abocat, perquè trobar pàrquing en superfície i sense pagar és gairebé impossible.

Pagues, doncs, i el mínim que podria passar és sentir-te ben tractat. Allò de ser i sentir-te client. Doncs no. No només moltes vegades l'espai és insuficient, sinó que ets rebut com un suposat infractor. No sé si dóna gaire bona imatge de la ciutat algun cartell amenaçant de cobrar-te dues places si no aparques bé o l'advertència inquisidora que no es pot pagar amb targeta, com passa al pàrquing de sota el mercat del Lleó, un dels més cèntrics de la ciutat. He llegit en aquest diari que l'Ajuntament hi vol posar mà i em sembla molt bé que ho faci, tot i que deu ser més una tasca de convenciment que no pas d'imposició. De fet, està bé pensar en la gent que ve de fora a visitar la ciutat, però molts d'aquests pàrquings són utilitzats per veïns de la ciutat o de les comarques, que també mereixen sentir-se ben tractats. Aparcar-hi és car però a vegades és necessari i el mínim que pots demanar és no sentir-te penalitzat. Una altra cosa serien els criteris que l'administració hauria de fixar perquè, després d'aparcar, sortir o entrar al cotxe no es convertís en un esport de risc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.