Opinió

LA CRÒNICA

DE barcelona

Autocars a la Sagrada Família

A partir de Setmana Santa, l'Ajuntament de Barcelona prohibirà l'estacionament dels autobusos turístics a l'illa de la Sagrada Família. Fins ara, tant al carrer Sardenya com al carrer Marina, hi ha un parell de miniaparcaments on els busos s'hi estan una estona per deixar el passatge i recollir-lo amb calma. Aquesta prohibició anirà acompanyada de l'augment d'espai als aparcaments preparats especialment per a ells, a les places de Neruda i de la Hispanitat. Fins ara no es feien servir intensament perquè tot i no ser gaire lluny, no es troben exactament al costat de la basílica. L'espai que quedarà lliure on fins ara hi havia els aparcaments, davant les façanes del Naixement i de la Passió, es recuperarà per reconvertir-lo en vorera i així els visitants tindran més espai d'observació.

Molt bé, dit això, les preguntes que sorgeixen als responsables municipals són sempre les mateixes. Primer, com es pensa controlar aquesta prohibició. A l'Ajuntament de Barcelona, hi mani qui hi mani, li encanta fer normes o dibuixar solucions sobre el paper. Després, topa amb la crua realitat. Per exemple, ¿anirà acompanyada aquesta decisió, lògica i racional, paral·lela al que puguis trobar en altres països per a casos semblants, d'una dotació constant, fixa i suficient de guàrdia urbana? La picaresca dels xofers dels autocars és infinita. I davant ha d'haver-hi agents de l'autoritat disposats a fer-se valdre. Si no, no hi ha res a fer perquè el pitjor de l'entorn de la Sagrada Família no són els autocars que hi aparquen, sinó els que no hi aparquen. Acaba sent tan dolent o més l'autocar que està de pas, i que passa a baixa velocitat, per davant del temple. Aquests autocars, sumats als que sí que s'aturen i, atenció, als busos vermells turístics, són els que col·lapsen el trànsit i converteixen la zona en un indret agressiu fins i tot de nit (les visites ràpides també es donen de matinada, amb el consegüent soroll i desgavell). Com s'ho faran? Prohibiran la circulació de tots els autocars pel carrer Mallorca, per exemple?

I en segon lloc, tal com es dóna ja avui en dia: Els autocars, si no poden aparcar exactament davant de la Sagrada Família, ho fan als carrers veïns, a un xamfrà de distància. És a dir, es trasllada el malestar i el col·lapse. Tornem al principi: La bona voluntat de l'Ajuntament només es podrà complir si hi ha una acció dura i continuada en el temps de la Guàrdia Urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.