Opinió

la Crònica

Fauna d'estiu

La temporada de banys s'esmuny amb rapidesa; el final de les vacances i l'obertura de les escoles fan que la platja estigui lluny d'aquell atapeïment que gairebé feia impossible trobar un petit racó per posar la tovallola i prendre el sol.

És doncs el temps del balanç.

Sembla que la temporada turística, la presència d'estiuejants a la nostra costa, ha estat millor que la de l'any passat. Així ho diuen els empresaris del sector i així ho reprodueix la premsa. Premsa que enguany no ha pogut noticiar allò que ja era un clàssic de les nostres contrades: no hi ha hagut tantes meduses, ni la presència d'algun tauró que aixecava expectativa, que creava alarma i que tancava ni que fos per unes hores les platges amb prevenció perquè la presència de l'esqual no fos alguna cosa més que la llegenda urbana de cada any.

Només s'ha pogut constatar la presència a trenta milles de la costa d'una balena davant de Sitges. No ha arribat a la costa, no hem pogut veure el tràfec dels biòlegs experts estudiant el fenomen o dels recuperadors d'animals marins en perill per evitar l'espectacle sempre cruel de la mort a la sorra de la balena, el tauró o el dofí de torn.

No, no hem tingut enguany aquesta visita però en canvi hi ha hagut la presència d'una altra fauna més perillosa i amb presència creixent. Ens referim als i a les banyistes que han generat més d'un enfrontament amb els socorristes i amb la mateixa policia. Fins i tot n'hi ha hagut algun que pretenia fugir amb un forabord per evitar ser detingut després d'haver-se enfrontat als socorristes que li recriminaven la seva actitud incívica.

No sabem si és fruit de les altes temperatures, la xafogor intensa, que pot capgirar el cap dels humans i convertir-los amb una mena de fauna perillosa per a ells mateixos i per als altres amb la seva actitud a les platges i menystenint les recomanacions prou assenyades dels socorristes que els adverteixen del perill i els retreuen comportaments massa poc cívics.

En fi, que una part del resum de l'estiu serà l'absència dels estimats esquals de cada any però la presència de banyistes indesitjables que acaben trencant la necessària tranquil·litat dels que s'estiren damunt la sorra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.