Articles

dos negroni

Punts molt localitzats i molt concrets

¿Quin personal esperen trobar en una desfilada militar amb cabra inclosa?

He llegit atentament les justificacions del Ministeri de Defensa a propòsit de l'escridassada al president José Luis Rodríguez durant la desfilada de la festa Nacional Espanyola (antic “Dia de la Raça”). Diu que són obra de “petits grups organitzats” que havien estat “convocats” a través de les xarxes socials, com ara Facebook i Twitter, i de missatges de text. Des del Ministeri (aquest Ministeri que comanda amb mà de ferro la Carme Chacón) expliquen que els crits de “fuera, fuera” i “Zapatero, dimisión” es van produir en punts “molt localitzats, molt concrets” i gràcies a aquests “petits grups organitzats”. De fet, el portaveu de defensa del grup socialista al Congrés, Jesús Cuadrado, s'ha queixat que els cridaners eren “grups radicals d'extrema dreta que han fet servir la Fiesta Nacional de tots els espanyols per fer-se veure”.

No em sorprèn la pintoresca semàntica del redactat de l'excusa: diuen que la cosa va produir-se en “punts molt localitzats, molt concrets” i, home, en general, els “punts” (els llocs) es tenen “localitzats” o “no localitzats”, però no poden tenir-se “molt o poc localitzats”. A més a més, un “punt” (un lloc) és per definició “concret”. No cal que sigui “molt concret”. Però en tot cas no pot ser “inconcret”, perquè aleshores ja no seria un punt.

Però anem al fons de l'excusa. La dels petits grups organitzats i convocats a través de les xarxes socials. Què passa? Que la protesta convocada per internet o per sms no té tant de mèrit com si és una protesta espontània? Per què ha de tenir més mèrit una improvisació teatral que una obra llargament preparada? ¿Per què es valora més un discurs que sembli espontani que no pas un discurs que es llegeixi? Ai, que lluny queda aquell famós “pásalo”...

El que em sembla més noble és que no parin de repetir que els que van escridassar el president eren d'extrema dreta. Home, esclar que eren d'extrema dreta. ¿Quin personal esperen trobar en una desfilada militar amb cabra inclosa presidida per la monarquia? Doncs els éssers d'extrema dreta. Ells són d'esquerres i ho haurien de saber: els d'esquerres en un dia així fan cas a Brassens i es queden al llit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.