Opinió

Àgora

Votem

Amb les enquestes a la mà, les pitonisses en acció, els comentaristes opinant i tota l’allau especulativa, hi ha coincidència que les eleccions d’avui seran guanyades per Salvador Illa. Va ésser així la primera setmana de campanya, com també hi ha plena coincidència que la darrera setmana l’ha guanyat Carles Puigdemont. Especulacions a tort i a dret fins avui a quarts de deu de la nit, que coneixerem els primers resultats d’unes eleccions avançades en un país on cada cop costa més consensuar res.

Avui no és un diumenge normal. En diuen la festa de la democràcia. És un dia de luxe polític per poder-se expressar. El president Aragonès va posar les urnes perquè teòricament no va poder aprovar el pressupost d’aquest any 24 i perquè és dur haver de governar en minoria. El resultat segueix obert. Hi ha ciutadans –fins a un 40 per cent– que encara avui no saben què anar a votar. Part d’aquest 40 per cent ho decideix quan entra al col·legi electoral. De ben segur que tots desitgen un país millor, però no acaben d’estar còmodes amb els actuals partits polítics i candidats que concorren a les eleccions.

Ningú aconseguirà la majoria absoluta i demà comença un nou periple polític. En primer lloc per constituir i nomenar el president o presidenta i la mesa del Parlament de Catalunya abans del 10 de juny. Aquí es veurà per on van les aliances. Després, la primera investidura, i en cas que no es pugui elegir un president hi haurà una segona investidura, i en cas que res sigui possible s’hauran de fer noves eleccions. Davant del resultat de les eleccions d’avui trobarem a faltar una segona volta per definir el mapa polític. Sense menysprear a ningú, seria interessant que fora president i que pogués formar govern, en segona volta, el que obtingués més vots.

Avui sortirem de dubtes. Ara mateix el més positiu és anar a votar, si cal, amb el nas tapat. Han posat les urnes. Doncs votem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia