Opinió

La Farinera de Riudarenes

La imatge del divendres al vespre, quan es tancava el mercat fins l’endemà a les nou del matí, aquella és la imatge que no té preu

La Farinera de Riudarenes és un gran edifici d’un característic color vermell. És fantàstic. Un edifici que vist des de fora impressiona. Passar-hi per davant i aturar-se a la magnífica porta d’entrada, una fusta noble que dignifica encara més la seva façana, el blanc del voltant de les finestres, tot és elegant. Aquest edifici data de finals del segle XIX, però des de fa uns anys és més viu que mai, d’això se n’encarreguen la Júlia, en Salvador i les seves quatre filles. Tot va començar amb un treball de recerca d’una d’elles ara fa sis anys: va ser l’Alba que va decidir organitzar un mercat d’intercanvi de roba. El cas és que aquesta família té com a mínim dues virtuts: un gust exquisit i un gran poder de convocatòria. Aquell primer mercat va ser un èxit. La intenció era estrictament mediambiental, conscienciar la gent envers el reciclatge, donar una segona vida a la roba que tenim en bon estat i que ja ens ha acompanyat durant un temps. El cas és que l’èxit va fer que aquesta família pensés en anar més enllà i donar al mercat un doble objectiu. La idea va ser animar la gent a portar la seva roba, a entrar al mercat, a triar alguna peça i, abans de marxar, fer una aportació voluntària per a una entitat social. Cada any es destina la recaptació total a diferents entitats. Té un gran valor la il·lusió amb què s’hi implica tota la família, també la mare d’en Salvador i la cunyada, la Marta. Tothom hi posa el seu talent, la seva il·lusió. Com la Júlia rep la gent i la convida a entrar tot explicant el projecte, com en Salvador els acomiada tot agraint la seva col·laboració i animant a la participació per a l’any següent. La imatge del divendres al vespre, quan es tancava el mercat fins l’endemà a les nou del matí, aquella és la imatge que no té preu. En Salvador i la Júlia, somrients, junts, alçant les seves mans per a dir adeu a les persones voluntàries de les dues entitats beneficiàries d’aquest mercat solidari, un “adeu, fins demà” absolutament tendre, il·lusionant, respectuós. Una imatge d’aquelles que et reconcilien amb la vida i amb l’amor. Sou persones amables que aprofiteu la vostra sort per compartir-la i fer de la petita parcel·la en què vivim un món millor. Enhorabona i moltes gràcies. Ens veurem l’octubre del 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia