Opinió

TV3 i el Girona FC

La TV3 del ‘Benvinguts’ comença els esports sempre amb el Barça, encara que sigui un entrenament, abans que un bon resultat gironí

La primera impressió quan escolto les notícies és que amb el Girona FC alguns mitjans tenen un problema. Deu ser el centralisme d’aquí o d’allà, comprensible només per aquella inèrcia que sempre guanyen els mateixos. Però els més modestos tenen dret als moments de glòria, que, per cert, són ben merescuts. La temporada que ha fet el Girona FC fins ara és per emmarcar i eludiré les referències a l’equip que tenim, l’excel·lent temporada, les aspiracions, el paper de Míchel i qualsevol apunt més sobre l’excel·lència d’aquest equip i del bon funcionament del club. Més enllà de les crítiques favorables de les quals durant anys hem quedat mancats, ara és bon moment per racionalitzar l’eufòria, encara que sigui contradictori, i situar en un punt just els silencis i alguns comentaris per part d’alguns mitjans de comunicació. Vindran probablement dies dolents que ens situaran en la realitat i, quan passin, haurem de demanar seny i confiança, la mateixa que hem tingut en moments complicats. El bon ambient a la plantilla és conseqüència, en gran part, dels bons resultats i no a l’inrevés com alguns afirmen. Recordem dues coses. Primera, l’objectiu continua sent la permanència. Segona, com ens tracten alguns mitjans, com si fóssim el germà petit que fa gràcia. La TV3 del Benvinguts comença els esports sempre amb el Barça, encara que sigui un entrenament, abans que un bon resultat dels gironins. Fins i tot l’Espanyol de Barcelona-Cornellà, ara a segona, mereix un tractament preferencial. Cito textualment un telenotícies: “El líder manté els dos punts de diferència respecte al Real Madrid” i “El Girona ha guanyat a...”, sense cap imatge. A la resta d’Espanya no és millor, i cito: “Hoy juega el líder, el Granada en El Sadar.” Que a la resta de l’Estat espanyol es parli primer del Madrid, després del Barça i de l’Atlético, ho hem d’acceptar com a condició històrica, per pes i pressupost, però que això passi a TV3 no té explicació. Avui, el club gironí és una referència per la feina ben feta, per la constància, l’esforç i la qualitat humana i tècnica dels jugadors. És l’exemple que no tot s’aconsegueix amb diners. I per això, i perquè en aquests moments les coses van bé, el tractament dels nostres mitjans de comunicació, hauria de ser més just. Girona s’ho mereix, i més encara els jugadors, l’afició i el club.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia