Opinió

De reüll

Algoritmes

El català ha recuperat la visibilitat a Google. En només un mes s’ha doblat la presència de la nostra llengua en les cerques a internet, que ha passat del 24% al 57%. I tot canviant, només, un algoritme, arran de la campanya que van començar des de l’Aliança per garantir la presència digital en català. Amb un petit canvi, Google ha passat d’entendre el català a parlar-lo i ha fet evident la prova que tot és una qüestió de voluntats. Això és el que havia de ser.

Si les instruccions en la cerca permeten fer aflorar allò que fins ara quedava soterrat, els resultats s’aproximen més a la realitat, i la realitat del país és que moltíssimes empreses treballen en català a la xarxa; moltíssimes persones interactuen en català i la crisi del català no és tanta com ens volen fer creure. No cal fer les coses en castellà perquè ho has de fer a la xarxa. Aquests prejudicis comencen a ser cosa del passat i Google passa a ser més garantista amb els drets lingüístics no només dels catalans, sinó també de moltes llengües minoritàries. Què passaria si aquells que parlen castellà fessin un canvi d’algoritme? Simplement, afloraria el català que entenen i parlen (i que tenen soterrat) i la imatge de la llengua al país seria més real. Ho provem?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia