Opinió

Keep calm

Sánchez, els jutges del TC i els toros

Ahir, vagarejant per X o com es digui ara Twitter, entre lloances i retrets (alguns de ben ridículs) al president Puigdemont, escarafalls de la dreta espanyola i d’expresidents socialistes i la imatge de la vergonya del dia amb la retirada de la fotografia de l’1-O de l’exposició al Parlament Europeu, em va aparèixer una gran fotografia de fa més de tretze anys .

Segur que la recorden bé, la va fer el fotògraf d’El País Alejando Ruesga a la plaça de toros de La Maestranza de Sevilla, i hi apareixen tres magistrats del Tribunal Constitucional, els conservadors Guillermo Jiménez i Ramón Rodríguez Arribas i el “progressista” Manuel Aragón Reyes. “El lleig, el dolent i cap de bo”, va titular un article en aquest diari l’enyorat Manuel Cuyàs. Mai tan ben dit. Rostres seriosos de jutge, un d’ells fumant un havà, els hidalgos espanyols en la seva salsa, als toros després d’haver-se cruspit l’Estatut en un bon àpat. Una imatge val més que mil paraules. Oi, i tant!

“Amb vosaltres va començar tot”, deia la piulada (o el xiuxiueig?). Potser sí i aquí estem tretze anys després, davant d’una gran oportunitat amb Catalunya que, ara mateix, tinc molts dubtes que els grans partits espanyols sàpiguen copsar i materialitzar.

Gran discurs del president Puigdemont deixant les coses ben clares a Pedro Sánchez. Voldrà el president espanyol anar tan enllà com li demanen els independentistes catalans? Sabrà, però, sobretot, podrà, esquivar els obstacles que li posarà el deep state espanyol, rei inclòs? O entre militars, guàrdies civils i jutges, aliats amb la monarquia i la ultradreta, faran com el 2010 i tombaran qualsevol acord amb l’independentisme? Ho va dir ahir el president Puigdemont: sabrà l’Estat espanyol estar a l’altura d’aquest moment històric? Veient aquella foto del 2010, em fa l’efecte que no. Espanya continua estant a les mans de gent que gaudeix a les places de braus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia