Opinió

Marea alta

Arrels

L’alzina de cal Gol, un arbre de 450 anys declarat arbre monumental de Sant Martí de Tous l’any 2000, ha rebrotat. Ho ha fet després d’haver quedat totalment calcinada per l’incendi que va assolar la serralada de Queralt el juliol del 2021. L’arbre va quedar consumit per les brases que es van formar a l’interior de la soca... Més de dotze metres d’alçada i vint de capçada van quedar consumits i reduïts a una ombra. Els veïns no s’ho volien creure. L’alzina que havia format part de la història del poble, que hi havia estat tota la vida, havia passat a formar part del record. I ara, dos anys després, ha rebrotat.

El bosc sempre rebrota. Ho diuen els experts. Els arbres dels boscos mediterranis estan preparats per superar el foc i sobreviure. Durant tota la vida, es preparen per garantir la seva supervivència, la continuïtat... Fent servir sofisticades estratègies troben la manera de renéixer d’enmig de les cendres.

N’hi ha que estan obsessionats a escapçar determinades idees dels caps de la gent. I ho fan. Però les idees no moren quan algú decapita determinats moviments perquè les idees, per molt que ho sembli, no són al cap. Són a l’essència. I això és molt endins. A les arrels.

Algú sap fins a on arriben les arrels de l’alzina de cal Gol?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia