Opinió

PENSEM-HI

ÀNGEL GUIRADO I SERRAT

On són les claus de l’èxit

La paraula èxit és en boca de tothom, en forma de triomf personal, professional o social. No existeix una definició científica del concepte, i la interpretació que en fem depèn de les expectatives que tenim. El podríem definir com una manera de ser feliç, d’arribar a un determinat objectiu o una actitud compromesa davant de la vida. Contràriament, l’orgull, l’arrogància i la manca d’humilitat són obstacles que ens impedeixen assolir-lo. A l’èxit, s’hi arriba després d’haver pres bones decisions, d’haver superat certs obstacles i de disposar de les competències necessàries. El marc social determina l’èxit col·lectiu, el de l’equip, que aporta valor afegit al potencial individual. També podem referir-nos a l’èxit professional, econòmic, social, essencial en la vida, al quals s’arriba després d’un camí. Hi ha determinats trets que, psicològicament, ens ajuden a orientar-nos correctament cap a l’èxit. Un és la visió clara i definida de l’objectiu i el de les estratègies apropiades per aconseguir-lo. És una condició sense la qual no tindrem un rumb definit. Ens haurem de preguntar si disposem de les capacitats necessàries per avançar en la direcció adequada o contràriament hem de canviar d’objectiu o d’estratègia. Està demostrat que sense disciplina, constància, esforç, patiment, passió, il·lusió, resiliència i determinació serà difícil arribar positivament al final. I per això ens cal un treball constant d’alguns anys, intencionat i dirigit a un objectiu que no sempre serà fàcil. Com a camí a realitzar, dur com més excepcional sigui l’èxit, haurem de creure en nosaltres, amb l’actitud centrada en la capacitat d’aprendre permanentment i en disposició d’acceptar els fracassos i les crítiques. El fracàs inevitable l’haurem d’entendre com un aprenentatge de l’error en allò que hem de rectificar. Així l’èxit sempre és conseqüència de posar en joc múltiples i variades estratègies, enfocant-ne cada una com a solució i mai com a problema. Ens haurem de donar temps i paciència, sense precipitar-nos en l’obtenció del resultat. La fe en un mateix, fruit de l’autoestima equilibrada, aportarà l’energia positiva necessària per encarar les dificultats.

No disposem d’una recepta per a l’èxit. La clau està en una combinació equilibrada de capacitats, emocions, actituds, perspectiva de la vida, fe en un mateix i constància. Analitzem-nos. La sort és efímera i l’actitud, contràriament, és permanent. Però si a més us acompanya la sort, benvinguda sigui aquesta.

“Edison no va fracassar, només va descobrir 999 maneres de com no fer una bombeta.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia