Opinió

La dama de lila!

Ara fem una crida a la nova generació de talent que vulgui recuperar aquesta indústria tèxtil tan important al nostre país

Com no podia ser d’una altra manera, entra a la sala on es fa la roda de premsa vestida de lila. Un disseny que crea i cus de matinada perquè és un dia especial, molt desitjat. La seva cabellera de color negre, el vestit llarg sense mànigues i amb escot amb punta, lligat amb un cinturó de la mateixa roba i el seu somriure, que li fa joc i dissimula una respiració entre alegre i nerviosa, s’alineen perquè comença l’acte.

La UdG presenta el primer grau en moda de Catalunya, una titulació oficial on s’estudiarà la història de la moda i la seva vinculació a l’evolució econòmica i social, així com a l’art del disseny, el patronatge i la confecció sense oblidar la innovació i la recerca continuada perquè moda i sostenibilitat es puguin fer una bona abraçada.

Fa anys que la Sílvia Castelló, dona empoderada, perseverant i fidel a la cultura de l’esforç, treballa per deixar llavor al que ara esdevé un gran somni al voltant d’una màquina de cosir.

Tothom té alguna cosa que li dona vida, que l’inspira a seguir i no defallir malgrat que l’entorn i les circumstàncies no sempre siguin les més òptimes i aquest objecte ha estat, és i serà l’element inspirador dels seus somnis.

Ara fem una crida a la nova generació de talent que vulgui recuperar aquesta indústria tèxtil tan important al nostre país amb una nova formació que serà conscient, disruptiva, creativa i regenerativa, aixoplugant el concepte moda als valors de l’ètica, la digitalització i la innovació.

Ella està molt ben acompanyada per les autoritats, la família i les amistats, però en el públic hi ha persones que representen empreses de moda i associacions del teixit tèxtil català i això ja és un cum laude. No podem permetre que avanci l’acadèmia sense anar al costat de les necessitats reals dels agents econòmics del territori.

És per això que l’ERAM, l’Escola Universitària de les Arts, que segueix apostant per introduir les arts a la universitat, és la que ofereix aquest nou grau, combinant classes entre les aules de la Coma-Cros de Salt i les de Qstura del Parc Científic i Tecnològic de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia