Opinió

De set en set

Ells mai no ho farien

Us imagineu un partit de dretes demanant als electors de dretes que no vagin a votar com a mesura per combatre les esquerres? O un partit unionista demanant als unionistes que s’abstinguin per fotre l’independentisme? No, és clar, és impossible d’imaginar perquè ells mai no ho farien.

Aquest cap de setmana l’ANC ha organitzat una consulta entre els seus socis amb la pregunta: “Estàs d’acord que a les eleccions espanyoles del 23 de juliol l’Assemblea promogui l’abstenció activa i el vot nul polític, amb la papereta del sí a la independència del Primer d’Octubre?”. No hi ha res que cansi més com la defensa de les obvietats. Però davant d’un plantejament com el de l’ANC, toca fer-ho. Com a nació sense Estat que som, tenim ja massa recorregut polític a l’esquena per no entendre que les institucions (totes) són un front de lluita. L’abstenció o el vot nul no transformen res, no deixen buit cap escó com a senyal de protesta, només faciliten que l’escó l’ocupin els altres. Amb l’abstenció, ja sigui activa o passiva (que pel que fa al resultat no es diferencia en res), l’únic que fem és regalar poder a l’unionisme perquè pugui seguir oprimint-nos. Si l’independentisme no vota, no compta per a res, ni a Madrid, ni a Europa ni enlloc. Si l’independentisme no vota, només en surten beneficiats els del 155.

Els ciutadans tenim tot el dret del món a estar enfadats i a reclamar als partits independentistes que aprofitin el poder que els donem per aconseguir el nostre objectiu polític. Però això només serà possible si tenen aquest poder. És a dir: si votem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia