Opinió

Candidats

A Girona és simptomàtic que molts partits hagin optat per mantenir les mateixes cares que ara fa quatre anys

Els tambors electorals ressonen arreu a cadascun dels municipis. A Girona, els primers partits ja han començat a fer actes per visualitzar-se per a una cursa molt llarga que ens ha de portar a les votacions el 28 de maig.

A Girona és simptomàtic que els partits hagin optat per mantenir les mateixes cares que ara fa quatre anys. Només Junts s’ha vist obligat a fer un canvi de rostre i hi ha estat obligat per la renúncia de Marta Madrenas a presentar-se a la reelecció. Un canvi i déu-n’hi-do el rebombori que va suposar dins de Junts quan a mig procés Assumpció Puig va dir que fins aquí hem arribat per les discrepàncies amb l’executiva local. Segurament, un exemple que les ànimes lliures no són benvingudes en els partits canònics, encara que es rebategin amb noms nous. Això sí, la fortuna o la dissort del govern de la Generalitat els ha permès optar per una candidata com l’exconsellera i exvicerectora de la UdG, Gemma Geis. Serà la cara nova dels debats i la incògnita serà veure si farà gala de molta acció de govern o, aprofitant l’aire fresc, se’n desmarcarà per visualitzar un nou impuls de la ciutat.

Qui sembla que farà gala de l’acció de govern serà ERC, que va entrar al govern municipal malgrat continuar en minoria i en àrees importants com ara educació, joventut, habitatge o esports. Quim Ayats repetirà amb l’objectiu de superar aquest sostre de quatre regidors que en aquest segle sempre els ha estat topall i potser la marxa de Madrenas els ajuda a fer el pas. També Guanyem Girona, després de no pas poques disquisicions internes, opta per mantenir Lluc Salellas al capdavant amb la voluntat d’explorar si la fórmula d’èxit del 2019 va tocar sostre o encara té recorregut en una fórmula que en el seu dia va voler trencar estereotips de la CUP i vèncer la resistència d’alguns a votar els anticapitalistes. El PSC, amb Sílvia Paneque, espera que amb el PSOE a La Moncloa pugui recuperar l’essència de partit de govern municipal, com va ser-ho durant 32 anys i que la raó nacional decaigui en la decisió del vot. I Cs opta per Míriam Pujola en un panorama convuls per als taronges en l’aspecte intern. Escull una cara que, per un motiu o altre, ha acabat sent portaveu del grup municipal malgrat no haver estat encara mai alcaldable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia