Opinió

Xevi, el primer mag pop

Xevi va ser pioner en portar la màgia a discoteques com ara la cèlebre Maddox, ara ‘oberta’ al CatVers

Arran de l’article publicat fa dues setmanes en aquest mateix espai sobre la mort d’Ángel Pérez, que va ser discjòquei de Maddox en els anys gloriosos d’aquella històrica discoteca de Platja d’Aro, l’il·lusionista Xevi em recorda que l’última actuació pública de Pérez com a DJ va tenir lloc el 9 d’octubre passat. La va fer acompanyant la seva actuació màgica en la recreació del Maddox original que va tenir lloc durant tres dies al centre cultural Il Faro-Spazio d’Arte e Cultura Italiana de Platja d’Aro (av. Costa Brava, 12) per reivindicar l’obra de l’arquitecte Vincenzo Carmenati (1931-2015), autor de l’avançat i sorprenent disseny de Maddox, entre altres discoteques que va projectar a Catalunya i Itàlia. També per iniciativa de la Cambra de Comerç Italiana, amb delegació a Platja d’Aro, es pot accedir, dins del món intangible del CatVers, a l’Espai Multicultural Vincenzo Carmenati , on es mostra l’obra arquitectònica i escultòrica d’aquest artista polivalent, però sobretot la seva gran creació, Maddox, amb visita virtual inclosa. Estaria bé arribar-hi amb el teu avatar i poder ballar amb la música d’Ángel Pérez o gaudir de la màgia de Xevi com en els anys setanta. Tot arribarà.

L’il·lusionista cristinenc i internacional Xevi farà 80 anys el 19 d’agost –és de la gran collita del 1943, com Jagger i Richards, Robert de Niro, Serrat, Raphael i Catherine Deneuve– i fa més de sis dècades que volta pels escenaris de la Costa Brava i de la resta del món. Xevi és, probablement, el primer mag pop a casa nostra, entre altres coses perquè va ser pioner en portar la màgia a espais inèdits com ara les discoteques. A més, Xevi sempre ha tingut una visió àmplia del món de l’espectacle, com demostren els seus rècords de conducció amb els ulls tapats –el 1969 va baixar així des de Montserrat fins a la plaça Espanya de Barcelona– o les seves incursions en el món de la televisió, la publicitat i el cinema, fins i tot amb un paper protagonista a El Gran Serafín (1987), on va compartir repartiment amb Ana Obregón i Fernando Fernán Gómez. L’1 de gener passat, Xevi va rebre un dels premis Xavier Cugat del Festival de Cinema de Girona. Però el més important és que Xevi continua molt actiu, com a il·lusionista, director del Gran Museu de la Màgia de Santa Cristina d’Aro, promotor de festivals i reivindicador constant de l’il·lusionisme com una de les grans arts escèniques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia