Opinió

A la tres

Un any a punt d’empaquetar

“Allò que ens venen amb gran pompositat en les seus parlamentàries quan arriba al carrer es fa bocins

Quan semblava que havíem superat la situació més inèdita i anòmala de les nostres vides, com va ser la pandèmia de la covid, que va paralitzar el món i va capgirar les nostres vides durant dos anys, immediatament vam caure en un altre pou. Una guerra al nostre continent que ha desestabilitzat el tauler polític i econòmic mundial. El panorama amb què encarem aquest final de 2022 no convida a brindar amb cava: una inflació desbocada, els preus de l’energia assolint nivells històrics, la cistella de la compra més cara que mai, els lloguers situats en una galàxia llunyana, la compra d’un habitatge a l’abast de només uns pocs... I és que mantenir a nivells dignes l’economia familiar s’ha convertit en una quimera i les entitats del tercer sector ja no donen a l’abast per l’increment exponencial de persones que es troben en risc d’exclusió social.

Un any que ja estem a punt d’empaquetar i que molts voldrien xutar-lo tan lluny com fos possible. Són temps molt complicats que posen en evidència que aquells que tenen l’encàrrec de trobar les solucions no estan a l’altura de les circumstàncies. Mesures que s’acorden tard i que tenen un impacte mínim en les famílies treballadores. Els fons Next Generation arriben en comptagotes, les ajudes per al carburant motiven la picaresca de les grans subministradores, la saturació de la Seguretat Social retarda la tramitació i el cobrament de subsidis, la puja d’interessos situa les hipoteques pels núvols, els topalls per rebaixar la tarifa de la llum es dilueixen enmig d’un mercat desenfrenat... Allò que ens venen amb gran pompositat en les seus parlamentàries quan arriba al carrer es fa bocins. Perquè és irrisori o perquè fa tard per fer front a unes necessitats que no esperen la burocràcia.

Aquesta és la realitat d’aquest Nadal, sense edulcorants ni missatges ensucrats. Unes festes que seran mesurades però que aquest any sí –per fi– podrem celebrar sense restriccions socials però que no evitaran que ens mirem de reüll i amb escepticisme l’arribada del 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia